Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Astrologie (Horoscoop), Tarot

 

 

 


 

 

Dagcrème:

De meeste vrouwen zijn inmiddels wel zo ver dat er overdag een crème gebruikt wordt. Maar waar moet je nu precies op letten en waarom is het zo belangrijk?

Dan moeten we eerst even naar de huid kijken. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam: gemiddeld hebben we 7 vierkante meter huid. Het is echter ook een belangrijk opname orgaan (denk maar aan zuurstof), dus een beetje verzorging kan geen kwaad.

Overdag vernieuwt de huid zich niet, dus is het eigenlijk alleen zaak de huid goed te beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Bijv: luchtvervuiling, benzinedampen, nicotine, airco's en cv's. Het belangrijkste is dus dat een dagcrème een beschermingsfactor heeft. Factor 6 is geen overbodige luxe! Deze factor werkt als het ware als een zeefje; het slechte blijft buiten maar het goede blijft binnen. 

De natuurlijke vochtigheidsgraad van de huid moet namelijk wel op peil blijven en door het gebruik van een goede dagcrème, zal de huid minder snel verouderen onder invloed van zon, wind, temperatuurverschillen en de al genoemde airco's en cv's. 

Het komt tegenwoordig steeds meer voor dat een "oma" van 60 een "vochtigere" huid heeft dan haar kleindochter van 20. Heel logisch, want oma's wieg heeft niet naast de CV gestaan en die van de kleindochter wel. Hoe vochtiger een huid is, des te langer blijven de rimpels weg.

Antirimpel crèmes bestaan niet. Het enige wat een crème kan doen is de gevolgen van het ouder worden vertragen, maar terugdraaien niet. Bijtijds gaan smeren is dan ook de enige oplossing. 

Reageren of nog vragen? Stuur even een mailtje:

webmaster@loesje.info

©Loes Raaphorst 2003

 

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner