Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Reiki,  Astrologie, Tarot

 

 

 


 

 

Natuurlijke Voortekenen - overal om ons heen

Welke boodschappen stuurt de natuur? De wolken, de scheuren in de grond 
en de rimpels op het water bevatten allemaal geheime boodschappen. 

Voorspellend weer:

Aeromancie is een techniek waarbij men de toekomst voorspelt door wolkenpatronen te interpreteren. Aeromancie wordt ook wel nefelomancie genoemd, een term afgeleid van het Griekse nephele, dat 'wolk' betekent. Iedereen heeft weleens gefascineerd naar de wolken gekeken, naar hoe ze van vorm veranderen en hoe er gezichten, vreemde wezens en landkaarten in ontstaan. In de aeromancie concentreert men zich op patronen in de wolken. Ze doen voorspellingen die je met je intu´tie kunt ontcijferen. Je kunt in essentie dezelfde methode gebruiken als bij tasseografie, waarbij de lezer voorspellingen doet op basis van patronen, symbolen en beelden die hij ziet in theeblaadjes of koffiedrab in een kopje. 

Sprekende wolken:

Als je de wolken goed bestudeert zul je merken dat ze je veel vertellen. Zo zegt een oude volkswijsheid dat schapenwolkjes (dunne wolkenflarden die veel op vissenschubben lijken) regen binnen drie dagen voorspellen. Wil je een aeromantische voorspelling doen, leg dan een deken op de grond en ga hierop liggen. Staar naar de lucht en kijk naar bijzondere formaties. Observeer vervolgens de vormen die deze wolken maken. Ontspan jezelf tot je in een dromerige stemming bent en stel een vraag. Schrijf naderhand op wat je hebt gezien en noteer de betekenis van de vormen. In grote witte cumuluswolken ziet men vaak de volgende symbolen: een kasteel (dit duidt op promotie), een vuist (een waarschuwing tegen onbezonnenheid), een konijn (een hint dat je te timide bent) en een lam (tekenen van een nieuwe geboorte, nieuwe ideeŰn of grote veranderingen). 

Hemellichamen:

Er zijn verschillende manieren om de toekomst te voorspellen met hemelobservatie. Alectromancie is ontstaan in het oude Egypte: de toekomst wordt voorspeld door hemelverschijnselen te observeren. Een andere term hiervoor is astrometeorologie. Verschijnselen als verduisteringen duiden op een overwinning. Wordt een kind geboren wanneer een komeet door de lucht schiet, dan zal dit kind een turbulent leven krijgen. Men is ook nu nog zeer ge´nteresseerd in de hemelsfeer: veel mensen lezen hun horoscoop in de kracht, doen een wens bij 'vallende sterren' en zijn diep onder de indruk tijdens een zonsverduistering. 

Maanvoorspellingen:

Selenomancie is de studie van de maan. Paranormaal begaafden observeren de fasen van de maan en de kleuren rond de maanaura. Kinderen die tijdens nieuwe maan zijn geboren, hebben gunstige voortekenen. Ooit plantte men gewassen tijdens wassende maan, ofwel als de maan in kracht toenam. Een rode gloed rond de maan voorspelt ongeluk, terwijl een bleek licht rond de maan aangeeft dat jouw inspanningen worden beloond. De kleuren rond de maan worden ook ge´nterpreteerd om het weer te voorspellen. Rood zou op hoge wind duiden, blauw zou regen voorspellen en wit mooi weer. Een heldere rijzende maan voorspelt een mooie zomer en een strenge winter. Een dubbelen halo rond de maan kondig storm aan. 

Natuurverschijnselen:

Geomancie is de studie van patronen in de natuur. Vormen in het landschap vertellen je veel over de toekomst. Deze techniek ligt besloten in de oude Chinese kunst van Feng Shui, waarmee men geschikte plekken voor huizen of begraafplaatsen zoekt. In de middeleeuwen deden waarzeggers geomantische voorspellingen door scheuren in de droge grond te lezen.

Patronen van grond:

De eenvoudigste vorm van geomancie bestaat uit het gooien van een handvol grond of steentjes. De patronen die ontstaan, geven een antwoord op de vraag. Mediteer over de vraag voordat je de grond of steentjes gooit. Observeer de ontstane patronen zorgvuldig en zoek intu´tief naar het antwoord. Een soortelijke techniek is halomancie, waarbij zoutkristallen worden gebruikt. Neem een handvol grove zoutkorrels en gooi ze op de grond of op tafel. Lees het antwoord intu´tief door de patronen te analyseren. 

Watervormen:

Hydromancie, ofwel voorspellen door het water te analyseren, is een vorm van waarzeggerij die al sinds de oudheid wordt toegepast. De oude Grieken voerden dit ritueel uit bij specifieke waterbronnen, maar mettertijd zag men in dat al het water zich leent voor het doen van voorspellingen. Voor een hydromantisch ritueel vul je een schaal met water (bij voorkeur regenwater). Zet deze in diffuus licht, bijvoorbeeld de vensterbank, of buiten op een lichtbewolkte dag. Staar in het water en laat je gedachten gaan over de beelden die je ziet. Je kunt eventueel wat olie, bijvoorbeeld olijfolie, toevoegen aan het water. Interpreteer dan de vormen die de olie op het oppervlak creŰert. 

Fonteinen:

Pegomancie lijkt op hydromancie, alleen wordt hierbij stromend water geanalyseerd. In het oude Griekenland ging de ziener bij een fontein zitten, om de patronen van de waterdruppels op het wateroppervlak te analyseren. Een variatie hierop is de observatie van regendruppels die op een meer of rivier vallen. 

Voorspellende flora:

Botanomancie is de kunst van het toekomst voorspellen met behulp van planten. De oude dru´den, die veel respect hadden voor de flora en fauna, pasten deze techniek vaak toe. Als je ooit de blaadjes van een bloem hebt getrokken, terwijl je zei: 'hij houdt van me, hij houdt niet van me', dan ben je al bekend met deze techniek! Ook zul je als kind wel eens de zaden van een paardebloem hebben weggeblazen, terwijl je een wens deed. En heb je de voorletter van je toekomstige geliefde weleens geprobeerd te voorspellen dor een appel zonder onderbreken te schillen en de schil vervolgens over je schouder te gooien?

Voorspellende bladeren:

In de oudheid voorspelde men de toekomst en verkreeg men wijsheid door bladeren te observeren. De oude Grieken en de dru´den kenden het phyllomancie ritueel, waarbij de kleuren, vormen en patronen van bladeren werden geanalyseerd. Sycomancie is een oude Chinese voorspellingstechniek met vijgenbladeren. Hiervoor heb je een vijgenblad nodig, waarop je de vraag schrijft. Leg het blad vervolgens in de zon. Als het heel snel verdroogt, is het antwoord 'nee'. Blijft het blad enkele uren goed, dan is het antwoord 'ja'. 

Dierengedrag:

Alectryomancie is het voorspellen door het observeren van dierengedrag. Deze techniek werd al 24.000 jaar geleden gebruikt door de Etrusken. Een hen of jonge haan werd in het midden van een cirkel geplaatst die was opgebouwd uit letters van het alfabet. Naast elke letter was een graankorrel gelegd. De letters bij de graantjes die het dier at werden genoteerd en gaven antwoord op de gestelde vraag. In Afrika wordt deze techniek nog altijd toegepast: daar worden twee dunne blaadjes op een mierenhoop gelegd. Wordt het linkerblaadje het eerst opgegeten, dan is het antwoord op de vraag 'ja'.

Toevallige ontmoetingen:

Zo÷mancie is voorspellen door de observatie van wilde of tamme dieren, waarbij je aan elke toevallige ontmoeting een betekenis toekent. Zo duidt een goedaardige hond op trouwe vrienden en een vlinder op vernieuwing. 

Bron MBS ęLoes Raaphorst 03/2006

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner