Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Reiki,  Astrologie, Tarot

 

 

 


 

 

Witte Magie Wereldwijd - zoek met je muis het land van je keuze :-)

Elke cultuur heeft zijn eigen heksen, genezers, tovenaars en wijzen die worden vereerd en gevreesd en waarop men bouwt in tijden van nood. Witte magie wordt op elk continent beoefend. Onderstaande voorbeeld vertegenwoordigen een breed scala aan tradities uit de hele wereld. Veel heksen werken met oude gebruiken terwijl anderen verschillende overtuigingen combineren. In sommige landen zijn heksen niet te onderscheiden van de rest van de samenleving.

De Culturele Oorsprong van Witte Magie begrijpen

Witte magie is een overblijfsel van oude natuurreligies. Door vervolging werd magie gedwongen ondergronds te gaan. De eeuwenoude kennis werd bewaard door kleine groepjes sjamanen en heksen. Sommige hedendaagse gebruiken dateren van lang geleden, zoals die van de HawaÔaanse Kahuna of de West-Afrikaanse sjamanen. Anderen combineren natuur met moderne methoden om uitdrukking te geven aan de etnische diversiteit van hun land. We zien dit in de Nieuwe Wereldculturen van Noord-Amerika en AustraliŽ, waar Europese magische tradities zijn geÔmporteerd en versmolten met inheemse overtuigingen. 

Religieuze Riten

In veel landen zijn tradities uit de hekserij in de heersende religies opgenomen, waardoor magische culten zijn ontstaan, zoals de Indiase Sadhutradities, waarvan die gebruiken door het hindoeÔsme worden getolereerd. De verering van een Moedergodin zien we terug in het katholicisme, waar de madonna-altaren vol staan met offergaven. In een open wereldgemeenschap kunnen magische rituelen, ceremoniŽn en overtuigingen van anderen een evenwicht bieden. MagiŽrs wereldwijd kunnen van elkaars cultuur leren, inspiratie zoeken en overeenkomsten vinden. Als je je aangetrokken voelt tot een magische traditie die niet de jouwe is, behandel deze dan met respect en geef altijd iets terug zodat de energie-uitwisseling compleet is. Met welke magie je ook werkt: gebruik haar altijd ten behoeve van het algemeen belang en om harmonie, evenwicht en vrede te bewaren.

Bron MBS ©Loes Raaphorst 12/2005

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner