Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Astrologie (Horoscoop), Tarot

 

 

 


 

 

Engeland Vakantieland 2007 - Cornwall dag 1 - Dinsdag 4 september 2007 

Voor het eerst hebben we gekozen voor een vaste bestemming in Engeland, in plaats van een rondreis. We 'moesten'  kiezen tussen Cornwall of Wales, en het is dit jaar dus Cornwall geworden. Helaas is de 'snelle' boot van Hoek van Holland naar Harwich 'opgeheven' en moeten we dus een andere manier zoeken om naar de overkant te komen. Voordat iedereen nu gaat mekkeren: ja maar, er gaan toch nog steeds boten van Hoek van Holland naar Engeland? Ja, dat is wel zo, maar dat betekent wel een hele lange bootreis, waarbij we óf een hut moeten nemen en dan pas om 7 uur AM van de boot af mogen, (terwijl dat ding er dan al 3 uur is), of dat we aan het eind van de middag aankomen en we dus verplicht zijn toch al snel een hotel op te zoeken. We kiezen dus voor de overtocht van Calais naar Dover, wat aanzienlijk goedkoper is dan we gewend zijn. 

Het nadeel is dus wel dat we, om die boot te halen, om 5.00 uur 's ochtends al weg moeten uit Den Haag! Dus de avond van te voren gaan we heel vroeg naar bed, in de hoop dat ik nog voldoende slaap krijg, om het de rest van de dag vol te kunnen houden. Tja, als je partner geen rijbewijs heeft, moet je elke kilometer... eh.. mijl, zelf rijden :-) Tussen Antwerpen en Gent is het erg druk op de weg, heel veel vrachtwagens en slagregen; de enige regen die we deze vakantie zullen zien valt dus in België, en niet in Engeland! Maar verder is de heenreis naar Calais geen enkel probleem en arriveren we ruim op tijd, ondanks nog een koffiepauze onderweg. De bootreis was kort, maar anderhalf uur!! Wel waaide het érg hard, maar bij het zien van de 'white cliffs of Dover' bloeien we weer helemaal op. Wat is onze wereld toch mooi! 

Hoe dan ook, het links rijden gaat me werkelijk heel makkelijk af en het kost me geen enkele moeite meer om over te schakelen. (ik 'moet'  haast wel ergens linkse genen hebben hoor, sorry Mark!) Veilig verkeer Nederland kan ook tevreden zijn, want ik houd me dit keer netjes aan het schema, 2 uur rijden een kwartier rust. Halverwege de rit besluiten tot we tot een wat langere pauze en doen we het plaatsje Ottery St Mary aan. En wat is dan leuker om een foto te nemen van die knappe fotograaf van mij he? 925 km en 2 tanken benzine verder zijn we uiteindelijk om 18.00 uur (Engelse tijd) in Truro! Ik vind dat ik het keurig gedaan heb, al zeg ik het zelf, want het was toch een reis van 14 uur!

Dag 1 - Dag 2 - Dag 3 - Dag 4 - Dag 5 - Dag 6 - Dag 7 - Dag 8 - Dag 9 - Dag 10

 

Bron©Loes Raaphorst 09/2007

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner