Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Astrologie (Horoscoop), Tarot

 

 

 


 

 

 Afrodisiaca - Lustopwekkende Parfums Wereldwijd

De zoektocht naar middelen die de seksuele prestaties verbeteren is al zo oud als de mensheid zelf. De middeltjes op deze overzichtskaar zijn geselecteerd uit de beste afrodisiaca ter wereld. Hoewel sommige middeltjes al eeuwenoud zijn, hebben ze nog niet aan kracht ingeboet.

De term 'afrodisiacum' is een afgeleide van 'Afrodite', de Griekse godin van de liefde, schoonheid en seks. Het is algemeen bekend dat geur van grote invloed is op seksuele aantrekkingskracht. Vandaar dat de mens al duizenden jaren lang probeert de geur van afrodisiaca te vangen in parfums. Lustopwekkende parfums zijn al beschreven in eeuwenoude teksten. Zo roemen de Perzen en Grieken rozenolie en maken Romeinse bronnen melding van de krachten van lelies. Ook vandaag de dag wordt er nog aroma onttrokken aan lustopwekkende planten. 

Lustopwekkende parfumoliŽn:

BenzoŽ Warm, zoet, vanilleachtig
Cederhout Rokerig, balsemiek, lichtzoet
Citroen Fris, zoet en penetrant
Citroenmelisse Zoet, fris, en groen
Frankincense Fris, gekruid en houtachtig
Geranium Zoet, groen, bloemig en fruitig
Grapefruit Zoet en citrusachtig
Jasmijn Zoet, muskusachtige ondertoon
Jenever Doordringend, groen, houtachtig
Kaneel Droog, scherp gekruid, lichtzoet, muskusachtig
Kardemom Gekruid, houtachtige ondertoon
Lavendel Zoet met houtachtige ondertoon
Neroli Licht, bloemig, bittere ondertoon
Nootmuskaat Doordringend, gekruid, zoet
Palmerosa Fris. zoet, roosachtig en bloemig
Patchoeli Aardachtig, muskusachtig, zoet en gekruid
Pomerans Bitterzoet, fris en bloemig
Roos Bedwelmend met een vleugje kruidnagel
Sandelhout Warm, houtachtig
Scharlei Rijk, mild, kruidig, nootachtig
Sinaasappel Warm, zoet, fris en citrusachtig

Europa:

Oesters: Romeinse keizers zouden hun gewicht in goud hebben betaald voor oesters. Ook Casanova zwoer bij de lustopwekkende kwaliteiten van oesters. In sommige landen staan ze symbool voor liefde. Oesters bevatten weinig vet, maar veel mineralen zoals zink. Zink zou de aanmaak van sperma, testosteron en vaginavocht bevorderen. De reputatie van de oester stamt van het verhaal dat Afrodite, de Griekse godin van de liefde, bovenop een oesterschelp beviel van Eros. 
Gebruik: Vers serveren, met ijsblokjes en zeewier.

Alruin: Alruin is in grote delen van Europa een inheemse plant. Hij heeft grote bladeren en gele, tomaatachtige bessen. De wortel wordt in de hekserij veel gebruikt als liefdesmiddel. Alruin bevat alkaloÔden die onder andere remmingen wegnemen. Om die reden zou het als waarheidsserum zijn gebruikt bij krijgsgevangenen in de twintigste eeuw. Over alruin doen verschillende legenden de ronde. Zo zou alruin die uit de grond wordt getrokken schreeuwen. Eenieder die de schreeuw hoorde, zou sterven. Vandaar dat honden werden getraind om alruin te oogsten.
Gebruik: Als thee of gedroogd als amulet.

Noordpool:

Ambergrijs: Ambergrijs is een wasachtige substantie die wordt geproduceerd in de ingewanden van de potvis. De geur ervan was een dermate gewild afrodisiacum, dat er steeds meer op potvis werd gejaagd. In 1970 werd de jacht verboden. Wetenschappers meldden dat een hoofdbestanddeel van ambergrijs bij mannelijke ratten voor een opeenvolging van erecties zorgde. Het bestanddeel zou verwant zijn aan het mannelijke geslachtshormoon testosteron. De lustopwekkende kwaliteiten zijn overal ter wereld onderdeel van folklore.
Gebruik: Een mengsel van cipres en patchoeli olie ruikt hetzelfde als ambergrijs.

Midden-Oosten:

Uien: In 'de geparfumeerde tuin' een zestiende-eeuwse Arabische erotische handleiding, wordt verteld van Abou el Heiloukh, die '30 dagen stijf was, omdat hij uiten at'. In het Egypte van de farao's mochten priesters om dezelfde reden geen uien eten. En tegenwoordig krijgen pasgetrouwden op de ochtend na de huwelijksnacht uiensoep voorgeschoteld. Uien zitten vol anti-oxidanten en  bestanddelen die het bloed zuiveren. Bovendien stimuleert de geur het zenuwstelsel. In Arabische en Hindoestaanse erotische werken worden uiten 'lustopwekkende Godengeschenken' genoemd. 
Gebruik: Het sap wordt gemengd met pure honing.

Spaanse Vlieg: Oorspronkelijk werd het gedroogde en gemalen lijfje van de smaragdgroene blaarkever gebruikt als urinedrijvend en prikkelend middel. tegenwoordig wordt het meer als afrodisiacum gebruikt. De Romeinse keizerin Livia zou Spaanse vlieg in het voedsel van de keizerlijke familie hebben gedaan om ze te verleiden tot losbandigheid. De kever bevat 0,5 tot 1 % cantharidine. Deze stof stimuleert de bloedsomloop in de penis en zorgt zo voor een erectie. Waarschijnlijk wordt daarom gedacht dat het middel lustopwekkend is. Spaanse vlieg wordt ook gebruikt in de Spaanse hekserij.
Gebruik: Zelfs kleine doses kunnen dodelijk zijn. De Marquis de Sade stond terecht voor het vergiftigen van prostituees met Spaanse vlieg.

Noord-Amerika:

Wilde Vanille: Amerikaanse indianen en Zuid-Amerikaanse volkeren beschouwen wilde vanille als een afrodisiacum. De Azteken betaalden zelfs met vanille. Waarschijnlijk werd vanille aanvankelijk gebruikt tegen malaria, tot de lustopwekkende kwaliteiten werden ontdekt. De Amerikaanse Toonac indianen aanbaden vanille en gaven het een plaats in hun mythen, cultuur en religie.
Gebruik: Als zoetstof.

China:

Ginkgo Biloba: Ginkgobladeren worden in de Chinese kruidengeneeskunde al 5.000 jaar lang gebruikt om allerlei kwalen te genezen, van astma tot impotentie. Ginkgo is waarschijnlijk de oudste plant ter wereld: elke plant op zich kan al 500 jaar oud worden. Ginkgo verwijdt de bloedvaten, zodat er meer bloed naar de geslachtsorganen stroomt. Ginkgo stimuleert het Yanggedeelte van het lichaam. Yang beÔnvloedt de nieren en de geslachtsdrift.
Gebruik: Kruidenextracten zijn vrij verkrijgbaar.

Zuidoost-AziŽ:

Slangenbloed: Slangenbloed is een populair afrodisiacum in Zuidoost AziŽ. In MaleisiŽ zijn er zelfs speciale barretjes voor. Slangenbloed bevat veel ijzer dat goed is voor het menselijk bloed. In boeddhistische en hindoestaanse geschriften staat de slang voor water en vruchtbaarheid. 
Gebruik: In Maleisische barretjes wordt het vaak vermengd met water of alcohol. Sommigen drinken het echter rechtstreeks uit de slang.

India/Pakistan:

Schapenballen: De Indiase Kama Sutra, een beroemd boek over het liefdesspel, meldt dat een bouillon van dierentestikelen een goede manier is om 'geliefden aan te trekken'. Er bestaat geen bewijs voor die gedachte, anders dan het hoge gehalte aan eiwitten en mineralen. Vele culturen geloven in de stimulerende werking van dierengenitaliŽn. Ze worden op veel plaatsen gebruikt als amulet of gegeten. 
Gebruik: Volgens de Kama Sutra zijn schapenballen heerlijk als ze zijn gekookt in meld, met suiker eroverheen.

Zuid-Amerika:

Potentiehout: Mura puama, ofwel potentiehout, is een Braziliaanse struik. De witte bloemen ruiken naar jasmijn en worden gebruikt om seksuele aandoeningen te behandelen. Uit een Franse studie blijkt dat 62% van de mensen die werden behandeld met potentiehout, er baat bij hadden. Het wordt veelvuldig gebruikt in de Zuid-Amerikaanse volksgeneeskunst. 
Gebruik: Als kruidenthee.

AustraliŽ:

Emoe-Eierschaal: Nadat de Aboriginals al lang poeder van emoe-eierschaal gebruikten, raakte het steeds meer in zwang in de rest van AustraliŽ. Volgens een legende werd het pas populair toen een kunstenaar in de Victoriaanse tijd de eieren bewerkte. Het bevat veel eiwit, selenium en calcium.
Gebruik: Als poeder.

Middellandse Zeegebied:

Kweeappel: De Griekse arts Theophrastos maakte in 300 voor Christus melding van de lustopwekkende werking van de kweeappel. De grote hoeveelheid zaden en de geur doen denken aan vruchtbaarheid. Het zit bovendien boordevol pectine. Volgens sommigen heeft de kweeappel Eva gelokt. Kweeappel is ook verbonden met Afrodite en Venus.
Gebruik: Als jam erg populair. 

Afrika:

Yohimbine: Yohimbine wordt verkregen it de bast van de tropische West-Afrikaanse Yohimbeboom. De lokale bevolking gebruikt het al eeuwen als afrodisiacum. Het wordt verwerkt in medicijnen tegen erectiestoornissen en het verbetert de bloedsomloop.
Gebruik: Als pil of poeder, maar met mate.

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 03/2006

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner