Afrikaanse Voorspellingswijzen – Ashanti voorspellingen

De Ashanti in Centraal_Ghana gebruiken Adrinkasymbolen bij hun profetische ceremonies. Adrinkasymbolen zijn gestileerde beelden die eigenschappen van het leven vertegenwoordigen, zoals weerstand, ouderschap, waarschuwingen en leiderschap. Ze worden getekend op papier of stenen tabletten en worden op dezelfde manier gebruikt als tarotkaarten en runen. Ooit werden ze geschilderd op platte stenen, schelpen en kolanoten. De symbolen worden geworpen en vervolgens gelezen. Er bestaat geen specifieke verzameling Adrinkasymbolen. Met inbegrip van de nieuwere symbolen kunt u kiezen ui 60 tot 100 afbeeldingen. De meeste waarzeggers gebruiken tussen de 13 (het aantal maanmaanden) en 28 (het aantal dagen van een maanmaand) symbolen. De keuze van de afbeeldingen verschilt per persoon. 

Bron MBS ©Loes Raaphorst 05/2006