Afrikaanse Voorspellingswijzen – Introductie

Voorspellen maakt in Afrika deel uit van het dagelijkse leven. De meeste Afrikaanse voorspellingswijzen wijn al duizenden jaren oud en staan dicht bij de natuur. Natuurlijke symbolen worden op een traditionele manier geïnterpreteerd. Zo voorspellen de Bakweri door patronen in palmolie te analyseren, terwijl de Azandi het gedrag van vergiftigde kippen observeren. De meeste waarzeggers zijn mannen, aangesloten bij geheime genootschappen van profeten. Zij worden door ouderen ingewijd en onderwezen in de voorspellingsrituelen. Leerling-waarzeggers helpen hun meesters en studeren vaak jarenlang. De meeste profeten krijgen hun informatie van goede geesten die in magische attributen of dierenhuizen. Deze poster geeft u een beeld van de vele voorspellingsmethoden die in zwang zijn op het Afrikaanse continent. 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 05/2006