Afrikaanse Voorspellingswijzen – Zulu voorspellingenen

Het Zulu-volk leeft aan de oostkust van Zuid-Afrika en gebruikt verschillende voorspellingstechnieken. Tovenaars en weersvoorspellers of heksen voorspellen soms de toekomst, al wordt dit meestal gedaan door de Sangomas. Deze waarzeggers zijn meestal vrouwen. Sangomas werken met een bottenorakel, dat bestaat uit dierlijke botten, hoeven, tanden en schelpen. Deze magische voorwerpen bevatten de energie van dieren en verwijzen naar hun vorm en grootte. Tijdens het ritueel worden de voorwerpen in tweetallen neergelegd. Ze vertegenwoordigen het mannelijke en het vrouwelijke en worden geworpen op een doek of een leren lap. De plek waar de botten, tanden en schelpen belanden, maakt duidelijk wat de vraagsteller te wachten staat op het gebied van geld, liefde, gezondheid, sociaal leven en carrière. 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 05/2006