Akasha Maskers

Maskers kunnen vele dingen verbergen, hoe iemand zich werkelijk voelt. Door een lach verbergen we pijn of vernedering die we eigenlijk voelen. 

Maar pas op, en verlies niet uit het oog dat het masker niet je werkelijke ik is. Een ontkenning van je eigen gevoel, soms zelfs een vechten tegen je eigen zijn. Je wilt anders zijn om er bij te horen…Maar vergroot je daarmee niet juist de afstand? 

Door je anders voor te doen dan je bent dat kan toch niemand vol houden. Het breekt je vroeg of laat op. Het vraagt kracht om jezelf te zijn.

Deze kaart vraagt je om jezelf te erkennen. Zie de persoon die je werkelijk bent en voel je kracht; je mag best huilen om de dingen die je hebt meegemaakt, een traan spoelt je schoon, een huilbui lucht op geeft ruimte en nieuwe kracht. Je mag best eens kwaad worden als iemand je pijn doet. Je mag je kwetsbaar opstellen als jij je zo voelt. Het opkroppen en verbergen van je gevoel geeft alleen maar meer pijn en kost je energie.

Op deze kaart zie je een roofvogel met een kapje op (dit zie je vaak bij vogels waarmee gewerkt wordt, om de vogel rustig te houden) . Maar door dit masker wordt de vogel tegengehouden te zijn wie hij is het is een beperking van de vrijheid op het moment dat het de kop bedekt. Want wanneer vind jij de vogel mooier? Met een kapje op rustig op de arm van de man die er mee jaagt? Of als je hem in vrijheid door de lucht ziet zweven?

De kleuren

Blauw voor communicatie
Rood voor liefde voor jezelf en anderen voor passie
Paars voor spiritualiteit en groei
Wit voor zuiverheid en helderheid
Zilver voor hulp van engelen.

 

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 04/2008