Amaterasu Omi Kami

Mythologie

Amaterasu Omi Kami is de shinto-zonnegodin van Japan. Nadat haar wrede broer, de stormgod Susano0k, haar had beledigd, trok ze zich terug in een grot en weigerde ze naar buiten te komen. Uzume, de sjamaan-godin, was verdrietig om het verdwijnen van de zon en voerde een grappige scabreuze dans uit om de goden en godinnen te vermaken en om Amaterasu’s nieuwsgierigheid te wekken. Toen Amaterasu haardeur op een kiertje zetten om te kijken, raakte ze verblind door haar eigen schoonheid die weerspiegeld werd door een spiegel die de goden en godinnen hadden neergezet, en kwam ze naar buiten. 

Betekenis

Amaterasu raadt je aan je te koesteren in je eigen stralende schoonheid. Ben je je bewust van je unieke schoonheid of denk je dat je niet mooi kunt zijn omdat je niet op een mannequin of een filmster lijkt? Ben je oud en grijs en vind je dat soms lelijk? Misschien durf je je schoonheid niet te tonen, uit angst dat je ongewenste energieën aantrekt? Amaterasu zegt dat alle vrouwen het licht van het vrouwelijke bezitten en dat licht is schoonheid. Ze raadt je aan je vooroordelen over schoonheid te laten varen en je eigen schoonheid te accepteren. We koesteren onze heelheid wanneer we al onze aspecten bezingen en vrouw zijn betekent dat we mooi zijn.

Ritueel

Alles wat je nodig hebt voor dit ritueel is een spiegel en de bereidheid om je schoonheid te zien. Kies een rustig moment waarop je niet gestoord zult worden. Ga ontspannen liggen of zitten met een rechte rug. Je kunt je uitkleden of je kleren aanhouden; kies wat je het prettigst vindt. Adem diep in en gooi bij het uitademen alles eruit. Adem nu nog eens vier keer diep in en uit, concentreer je op het ritme van je adem. Als je je tijdens dit ritueel op een bepaald moment niet prettig voelt of als je huivert bij een bepaalde stap, adem dan gewoon diep in en uit, laat de gevoelens op je inwerken terwijl je diep in en uitademt, en ga daarna rustig verder in je eigen tempo. 

Pak vervolgens de spiegel op als je je ontspannen voelt en er klaar voor bent. Kijk naar je gezicht. Gewoon kijken. Als er kritiek in je opwelt, accepteer die dan en vergeet hem verder. Concentreer je op je uniciteit, die zich weerspiegelt in je gezicht. Kijk naar je gezicht en geef ruimte aan je gevoelens van medeleven, tederheid, acceptatie en liefde. Kijk nu naar je ogen. Zeg tegen jezelf: Ik heb mooie ogen. Kijk naar je neus en zeg: Ik heb een mooie neus. Ga zo verder met je voorhoofd, je wangen, je mond/lippen, tanden, oren, huid en de vorm van je hoofd. 

Als je genoeg genoten hebt van je gezicht, ga je verder met de rest van je lichaam. als je je hele lichaam hebt geaccepteerd, adem je diep in en kijk je in de spiegel. Zegen tegen jezelf: Ik ben mooi. Herhaal dat een aantal keren. Baad jezelf in je eigen schoonheid, tot je bewondering en verrukking in je voelt tintelen. Ga zo lang door als je wilt, tot je vervuld bent van je eigen schoonheid. Als je zover bent, adem dan diep in en adem uit terwijl je ‘ahhh’ zegt. Adem nog een diep in en uit en richt je aandacht nu op je omgeving. Welkom terug!