Amethist – een magische steen

Amethist, de geboortesteen van (onder andere) de Waterman, is een zeer veelzijdig kristal. Leg grote stukken in je huis om te profiteren van de ontspannende trillingen. Of draag kleinere kristallen in sieraden en gebruik ze bij genezing en meditatie. Amethist stimuleert alle energiecentra van het lichaam en maakt de geest vrij van gedachten. Kanaliseer de kracht van amethist door een klein kristal in je jaszak te dragen. 

Steen van Spiritisten

Spiritisten gebruiken al eeuwenlang amethist vanwege de magische krachten. Het wordt in de bijbel genoemd en de paus draagt een amethisten ring. Veel spiritisten geloven dat amethist zorgt voor de goddelijke kant in alledaagse dingen. Hierdoor voelt je ziel zich thuis in je fysieke lichaam. De kleur paars werd altijd geassocieerd met goddelijke connecties en spiritueel inzicht. Vandaar dat priesters paarse gewaden dragen. 

Oerkrachten van Amethist

Amethist wordt al sinds bijbelse tijden gebruikt. Het wordt in Exodus genoemd als één van de twaalf heilige stenen op de borstplaat van de hogepriester Aaron. 

Bescherming

Ambassadeurs in het oude Egypte droegen amethisten scarabeeën (beeldjes van kevers) in hun zak als ze op reis gingen. Ze geloofden dat amethist hen beschermde tegen oplichterij. De oude Perzen geloofden dat amethist de macht had om hagel en sprinkhanen weg te houden. 

Toekomst Voorspellen

Amethist voorspelt verandering of transitie, of suggereert dat verandering problemen oplost. 

Amethist en Alcohol

Amethist komt van het Griekse woord ‘amethystos’ en betekent ‘niet dronken’. In de Griekse mythologie was Amethist een meisje dat weigerde dronken te worden. Dionysos, de god van de wijn, werd woedend. Om Amethist te beschermen, veranderde de godin Diana haar in kwarts. Dionysos betuigde spijt en gooide in wanhoop zijn wijnglas om, zodat het heldere kwarts paars kleurde. 

De oude Grieken geloofde dat amethist bescherming bood tegen de effecten van te veel alcohol. Zo kon men veel drinken zonder dronken te worden en zonder verslaafd te raken. Ze dronken vaak uit amethisten bokalen of deden een amethist in hun wijnglas. 

Draag tijdens het uitgaan een amethist in je zak om je te beschermen tegen overmatig alcoholgebruik. Je moet het echter twee weken van tevoren dragen, om het te laten wennen aan je persoonlijk energie. 

Genezing Bevorderen

Amethist is goed om problemen in je hoofd, zoals migraine en depressies, te verminderen. Ametrien, een natuurlijk mengsel van amethist en citrien, helpt bij maagproblemen. 

Amethist is een geneeskrachtige steen voor vele doeleinden. Je kunt de geneeskrachtige bestanddelen van het kristal bevorderen door het met lavendelolie in te smeren, die ook het derde-oog-chakra stimuleert.

Amethist op je nachtkastje of onder je kussen helpt je in slaap te vallen. Om hoofdpijn te verlichten wrijf je zachtjes met amethist over je voorhoofd. Maak kleine, circulaire bewegingen vanuit het midden naar de zijkanten.

Bewustzijn en Intuïtie Vergroten

Amethist is met de energiecentra in je lichaam verbonden bij de hypofyse en epifyse in het midden van je voorhoofd (bekend als de 6e chakra of derde oog chakra). Dit is het gebied dat controle heeft over je intuïtie en mentaal bewustzijn. 

Een amethist op je voorhoofd stimuleert de epifyse. In sommige culturen is dit de plek waar de ziel het lichaam binnengaat en verlaat. Door dit punt te stimuleren, kun je leugens en illusies als nachtmerries, ongegronde depressies en het ‘ gelukt’ van verslaving doorzien. 

Het ‘derde-oog-chakra’ regelt de energiestroom door je lichaam. Door stimulatie wordt je welzijn vergroot en verhoog je je spiritualiteit en stel je je geest open voor nieuwe ideeën en ervaringen. 

Amethist helpt de spirituele ontwikkeling, goddelijke connecties en mentale verduidelijking. Het zorgt voor moed en wijsheid. Houd amethist losjes in je hand tijdens het mediteren voor goddelijke connecties.

Draag een amethisten hanger aan een korte ketting om de hele dag baat te hebben van de stimulerende effecten.

Bron: MBS