Aromatherapie en contact met geesten 

Betreed het geestenrijk met respect en toewijding. Gebruik de favoriete oliën van de goden of gebruik een speciaal seancemengsel.

Zo werkt het

Goden zijn dol op geurtjes, zeiden de oude Egyptenaren 5000 jaar geleden. Welriekend hout en kruiden worden al sinds mensenheugenis gebrand vanwege het aroma. Ook tijdens magische ceremoniën worden geuren gebruikt om goden en goede geesten aan te roepen. Geesten verblijven in een onzichtbaar rijk. Men dacht dat wierook en brandende olie door hun vluchtige natuur in hun wereld konden doordringen en dat wierook zich in de ether met geesten vermengde. Ook geloofde men dat aroma’s de goeden en geesten voedden en als medium voor gebeden en betoveringen dienstdeden. Door gewijde planten te branden, demonstreerde de priester, priesteres of sjamaan zijn of haar oprechte intentie om in goed vertrouwen contact te maken met het geestenrijk. De aroma’s deden hierbij dienst als brug voor etherische wezens, zodat het voor hen gemakkelijker was om contact met mensen op te nemen. Door hen een medium in de materiele wereld te geven, konden ze communiceren en werken. Door de tijd werden bepaalde geuren steeds vaker met specifieke geesten en goden geassocieerd. 

Aromatherapie en persoonlijke gidsen

Inmiddels heeft u waarschijnlijk geprobeerd contact op te nemen met een of meer persoonlijke gidsen. Om u bij dit proces te helpen en de communicatie te vergemakkelijken, kunt u een oliemengsel als parfum dragen. Als de betreffende persoonlijke gids ui een specifieke cultuur afkomstig is, kunt u onderzoeken welke aroma’s van toepassing zijn. U kunt ook oliën gebruiken waarvan u intuïtief aanvoelt dat ze de band met uw persoonlijke gids zullen versterken. Volg daarbij de basisprincipes voor het mengen en voeg niet meer dan 10 druppels etherische olie toe aan 35 ml basisolie (bijvoorbeeld zoete amandelolie). Gebruik bovendien minstens drie verschillende oliën met daarbij een hoofdtoon, een middentoon en een basistoon. Laat het mengsel een tijdje trekken zodat de oliën op elkaar kunnen inwerken. een goed mengsel om de band met uw persoonlijke gids te ontwikkelen bestaat uit vijf druppels pomerans, twee druppels rozemarijn en drie druppels Frankincense in combinatie met 35 ml zoete amandelolie. U kunt dit mengsel zowel op uw huid aanbrengen, als in een reinigend bad gebruiken. 

Een seancemengsel van geuroliën

Aromatherapeutische oliën werken uitstekend bij een seance. Door het branden van oliën kan de aandacht van goede geesten worden getrokken. U kalmeert bovendien de zenuwen van de aanwezigen terwijl u hen ontvankelijker maakt en hen bescherming biedt. Zo kunt u de seance rustiger en vanuit een positievere houding uitvoeren. Zenuwachtige mensen zullen er bovendien door op hun gemak worden gesteld. Begin met zes druppels Frankincense voor bescherming, spirituele helderheid en positiviteit.  Voeg twee druppels jeneverbes toe voor bescherming het aantrekken van zaken (in dit geval geesten) en om negativiteit uit te bannen. Twee druppels rozemarijn beschermen en stimuleren de geest. Deze olie is met name geschikt voor het in contact komen met overleden familieleden. Ten slotte wordt één druppel rozenolie gebruikt voor liefde en harmonie. 

Aromatherapie en de goden

Alle goden en godinnen prefereren hun eigen geur! Als u even de tijd neemt, ontdekt u al snel wat u nodig heeft. Gebruik de olie als parfum, in uw brander of in uw bad vóór de seance. Mengsels om op de huid aan te brengen kunt u maken door 10 druppels olie te vermengen met een basisolie als amandelolie of olijfolie. Voor Aphrodite neemt u bijvoorbeeld 10 druppels rozenolie en 10 ml zoete amandelolie. U kunt dit mengsel zowel op de huid aanbrengen als in uw oliebrander gebruiken. Voeg aan het water wel enkele druppels rozenolie toe. Het op deze wijze tonen van respect laat de betreffende god(in) uw toewijding zien en helpt u bij het leggen van contact. 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 03/2006