Aromatherapie en Betoveringen

Het subtiele, vluchtige karakter van aroma’s wordt al eeuwenlang als onderdeel van betoveringen gebruikt. Het brengt deelnemers in de juiste stemming en behaagt de spirituele wezens die u om hulp vraagt.

Zo werkt het

Nog voordat mensen genezingsrituelen opvoerden, was er magie. De kunst van de aromatherapie is geboren uit rituelen. De geuren werden gebruikt als offergaven voor de goden en wierook voerde gebeden naar het hemelrijk. De ouden wisten dat in het onderbewustzijn krachten verborgen waren. Deze krachten werden aangesproken tijdens betoveringen. Door kruiden te branden en aromastoffen als zalf te gebruiken, kan de geest zich op de betovering concentreren. Tegenwoordig weet men dat geuren het meest primitieve deel van de hersenen beïnvloeden het limbisch systeem. Het helpt oude herinneringen op te roepen en stimuleert het onderbewustzijn. 

Betoveringen en oliën branden

Geur kan bij magie worden gebruikt in de vorm van gedroogde kruiden, wierook of etherische oliën. De laatste zijn met name zinvol als rook van wierookproblemen met de luchtwegen oplevert, zoals bij astma. Het gebruik van geuren bij betoveringen is in twee opzichten nuttig: fysiek en spiritueel. U kunt bijvoorbeeld aroma’s kiezen die zowel over heilzame, als beschermende eigenschappen beschikken. Bij een betovering voor goede nachtrust brandt u lavendel in een aromalampje vanwege de rustgevende eigenschappen en het magische vermogen om nachtmerries te verdrijven. Idealiter gebruikt u water uit een gewijde bron als basis voor de olie in het aromalampje. Dit geeft het mengsel een extra betekenisdimensie, ook nu weer op zowel psychologisch als magisch niveau. Oliën kunnen bij elk type betovering worden gebrand. Meng bijvoorbeeld twee druppels basilicum en rozemarijn met zes druppels Frankincense voor beschermingsbetoveringen. Drie druppels rozemarijn, jasmijn en lotus trekken liefde aan. Vijf druppels kamille, drie druppels patchoeli en twee druppels vetiver stimuleren rijkdom. 

Aromatherapeutische oliën en kaarsen

Etherische oliën vormen een essentieel ingrediënt van kaarsbetoveringen. Ze worden op de kaarsen aangebracht om de magische energie te richten. Doop uw vingers in de olie en beweeg ze vanaf het midden omhoog langs de kaars, vervolgens omlaag tot de onderkant en dan weer terug naar het midden. Als u klaar bent, zeg dan hardop wat u met uw betovering wilt bereiken en visualiseer het resultaat. Gebruik voor de betovering een speciale olie of het volgende algemeen bruikbare recept: combineer 20 druppels kaneelolie met 10 ml olijfolie en laat het mengsel drie weken staan. Voeg vervolgens een halve gram laos toe en laat de olie nog zeker een maand rijpen. Giet het mengsel door een theedoek in een donkere glazen fles en bewaar het in een koele, donkere kast. Dit recept wordt al meer dan vijf eeuwen gebruikt en is erg krachtig. 

Aromatherapeutische oliën voor en reinigend bad

Het is gebruikelijk om voor het uitvoeren van een betovering een reinigend bad te nemen. U bent daardoor optimaal voorbereid. Door oliën aan het badwater toe te voegen. kunt u zich concentreren op de benodigde energie voor de betovering. Voeg voor beschermingsbetoveringen een paar druppels salie of lavendel aan het badwater toe. Bij een liefdesbetovering is roos of jasmijn de beste keuze. Als u meer energie nodig heeft om een betovering uit te voeren, druppel dan wat gemberolie in het bad. Limoen of sandelhout verhoogt de creativiteit en de inspiratie. Voor rijkdom gebruikt u patchoeli en voor geneeskrachtige betoveringen is Frankincense geschikt, vanwege de spirituele stimulatie en de beschermende eigenschappen. Verhoog de effectiviteit van uw betovering verder door het gebruik van planeetgetallen bij het bepalen van het aantal druppels. Neem bijvoorbeeld zeven druppels bij Venus voor een liefdesbetovering of zes druppels voor Zon bij een betovering voor rijkdom. 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 04/2006