Aromatherapie en Spirituele Genezing

Geuroliën kunnen de energiestroom in uw lichaam sterk beïnvloeden 
en zijn onmisbaar bij spirituele genezingsrituelen.

Spirituele geneeswijzen gaan uit van het herstellen van de energievelden in en om uw lichaam. De uitwendige energie noemt met de aura. Dit is een steeds weer veranderen energieveld om het lichaam heen. De chakra’s en Chinese meridianen vervoeren de energie binnen het lichaam. Aromatherapeutische oliën gaan goed samen met spirituele geneeswijzen, omdat geuren de energiestroom in het energetische lichaam kunnen herstellen. Als u bepaalde klachten wilt verhelpen, maak dan een aromatherapeutisch oliemengsel en combineer dit met een genezingstechniek zoals Reiki. Gebruik oliën die werkzaam zijn tegen de aandoening die u behandelt en vermeng deze met een ontspannende of juist verkwikkende olie, die het herstel bespoedigt. U kunt ook oliën gebruiken die de chakra’s en de aura in balans brengen en u spiritueel op een hoger niveau brengen. 

Samenwerking

Er zijn talloze spirituele genezingstradities. Ongetwijfeld heeft u een voorkeur voor één of enkele van deze technieken. Vrijwel alle spirituele geneeswijzen gaan goed samen met geuroliën. U kunt aromatherapie bijvoorbeeld combineren met bijvoorbeeld kleurentherapie. 

Combinatietherapieën 

Gebruik één of meer van deze mengsels om spirituele geneeswijzen te ondersteunen en het herstel te bevorderen.

Aromatherapeutisch mengsel voor een snellere genezing

Veel spirituele geneeswijzen, zoals Reiki en channeling, zijn gebaseerd op de toestroom van heilzame energie via de energiecentra in de handen (de kleine chakra’s).

 • Om de doorstroming van energie te bevorderen, kunt u de chakra’s in uw handen openen met een aromatherapeutisch mengsel.

 • Maak een mengsel van 6 druppels lavendel, 2 druppels geranium, 2 druppels roos en 35 ml. zoete amandelolie.

 • Lavendel brengt uw emoties in evenwicht en geeft rust en ontspanning. Geranium verhoogt uw concentratie en verkwikt uw geest. Roos brengt harmonie en stimuleert uw denkvermogen. De oliën openen uw energiecentra en bereiden uw geest voor op het spirituele ritueel.

 • Voordat u met de genezende behandeling begint, smeert u uw handen in met het mengsel. Activeer met uw wijs en middelvinger de energiecentra in uw handpalmen. Zo bevordert u de doorstroming van genezende energie.

 • U genereert nog meer energie door met vlakke handpalmen met de klok mee in uw handen te wrijven.

Geaard en in evenwicht

Brand een aardend en herstellend oliemengsel in een aromalampje tijdens spirituele genezingsrituelen. Hiervan profiteert zowel uw cliënt als uzelf. Vul uw aromalampje bij voorkeur met bronwater en niet met kraanwater. 

 • U kunt oliën gebruiken die bestemd zijn voor specifieke klachten, maar ook het onderstaande algemene mengsel bereiden. 

 • Doe 3 druppels Scharlei en 3 druppels benzoë in het water van uw aromalampje. Dit mengsel brengt uw beiden in evenwicht, zodat u na afloop geaard bent.

 • U kunt dit mengsel branden in een aromalampje, maar ook op uw handen aanbrengen.

Genezing ontvangen

Met aromatherapeutische oliën verstekt u het heilzame effect van het genezingsritueel.

 • Als uw cliënt het op prijs stelt, kunt u een kleine hoeveelheid olie op de huid van het probleemgebied aanbrengen, of – voor algeheel herstel – op de hartslagpunten.

 • U kunt de keuze van de oliën afstemmen op de klacht, maar het volgende algemene oliemengsel volstaat ook prima: vermeng 4 druppels kamille, 3 druppels Frankincense en 3 druppels cederhout met 35 ml. zoete amandelolie.

 • Breng nooit oliën aan op littekens, brandwonden, of een beschadigde huid. Vraag voor u begint ook naar eventuele allergieën. 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 04/2006