Aura Kleuren – verklaring

Rood: 

Liefde, woede, haat, agressie, hartstocht, nervositeit, onrust, warmte, passie, frustratie, spanning/emotie in het algemeen, zowel positief als negatief. 

De tint rood die bijv. bij woede hoort, zal anders zijn dan wanneer iemand overstroomt van liefde en hartstocht. Iemand die veel rood in zijn of haar aura heeft, is iemand die met veel passie en hartstocht in het leven staat. Alles wat ze doen, doen ze met vuur. Rood is dus een nogal emotionele kleur. 

Oranje:

Warmte, emoties, plezier, sociaal, praktische, creatieve en artistieke talenten.

Geel: 

Enthousiasme, optimisme, blijheid, wijsheid, nieuwe ideeën, hoop, positiviteit, zonnig karakter, maar ook helderziendheid.

Groen: 

Groei, vernieuwing, rust, vriendelijkheid, tevreden zijn met de situatie van het moment, betrouwbaar, kracht, evenwicht en harmonie, bouwen, productiviteit, en genezing.

Blauw: 

Rust, stilte, waarheid, ernst, intuïtie, eerlijkheid, helderhorendheid, telepathie, donkere tinten kunnen wijzen op een aanleg voor magnetiseren en soms genezende krachten. 

Hemelsblauw: 

De kleur van het gebed en van de ziel. Bij pasgeboren baby´s, dieren, en kinderen wordt deze kleur nogal al eens waargenomen. Evenals bij mensen die in harmonie met zichzelf leven, die innerlijke rust bezitten alsmede sereniteit. Deze kleur is kalmerend en vredig. 

Koningsblauw: 

Dit is een diepgaande kleur, rijk en vitaal. Het is solide, standvastig, zeker, sterk, en het getuigd van rustige kracht. 

Turquoise: 

Dit is een kleur van genezende krachten. Het is tevens veranderlijk, heeft aanpassingsvermogen, het zoekt, verfrist, is rusteloos en zeer actief. Deze kleur heeft een tweeslachtig karakter, omdat het een combinatie van groen en blauw is. Daarom kan deze kleur zowel rustgevend als stimulerend werken. 

Paars: 

Warmte, intuïtie, onafhankelijkheid, praktisch, versmelting van lichamen geest, spiritualiteit. 

Violet: Eenheid met zichzelf en de omgeving of situatie, geestelijke harmonie en evenwicht, brug van de fysieke naar de spirituele wereld, rustig maar toch vol leven, diepzinnig, bespiegelend en vorstelijk. 

Roze: 

Het fysieke wordt met het spirituele verenigd en dat maakt het zeer liefdevol, warmhartig en edelmoedig. 

Bruin:

Het al of niet goed geaard zijn (dat ligt aan de tint samen met wat je gevoel je ingeeft) 

Bruin is de kleur van de aarde, wat mede hernieuwde groei, geworteld zijn en ijver inhoudt, alsmede nuchterheid en realiteitszin. 

Zilver: 

Zacht flonkerende lichtjes, echt sprankelend en zilver van kleur: vruchtbaarheid in letterlijke en figuurlijke zin, zwangerschap, geboorte van nieuw leven of ideeën/plannetjes. 

Zie je meer een soort witte lichtjes er als het ware uit spetteren, dan geeft dat een te hoge emotionele- en lichamelijke spanning weer. Men zou het wat rustiger aan moeten doen. 

Goud: 

Goudgeel is als het licht van de zon en smelt alle kleuren tot een harmonisch geheel samen. Het is krachtig, het verwarmt en geeft leven aan alle dingen. 

Roodgoud is krachtig, vitaal, machtig, actief, warm, intens en het eist aandacht op. 

Grijs: 

Vermoeidheid, eventueel ziekte, ook stress en spanningen kunnen zich uiten in grijze vlekken en/of randen. 

Stress en spanningen alsmede angsten maken over het algemeen het lichaam en de geest vermoeid, waardoor het immuunsysteem zwakker wordt en er ziektes hun intrede zouden kunnen doen. 

Zwart: 

Bescherming voor krachten van buitenaf, geheimen, magie, het occulte. 

Bij zwart wordt vaak aan negatieve zaken gedacht, wat allesbehalve waar is. Zwart heeft te maken met geheimzinnigheid, een eigen wereld waarin waarheden opgeslagen liggen die men voor zichzelf wil houden. Zwart heeft niets te maken met negatieve krachten, of een slecht karakter; zwart wil niets anders zeggen een tint waar alle kleuren uit zijn en waar men in principe alle kanten mee uit kan, omdat kleuren en nuances toegevoegd kunnen worden, al naar gelang men dat zelf wil, een erg neutraal iets dus, en vrij anoniem.