Aura’s – Aura’s lezen voor beginners – Richard Webster

 Aura's lezen voor beginners
bol.com Partner

Een goed begin is het ontwikkelen van het kleurenbewustzijn. Heel handig hierbij is de volgende oefening: de regenboogmeditatie. 

 

 

Ga in een gemakkelijke stoel zitten of ga op bed liggen en doe je ogen dicht. Haal een paar keer diep adem en concentreer je op je ademhaling. Bij het uitademen zeg je: Ik ben kalm en ontspannen. Wanneer je helemaal ontspannen bent, denk dan aan een mooie, perfecte regenboog. Stel je die zo duidelijk voor als je kunt. 

Loop er in gedachten naartoe en stap het rode deel binnen. Visualiseer dat je volledig omhuld wordt en baadt in rood. Voel hoe de kleur jouw lichaam doordrenkt en elke cel en elk orgaan revitaliseert. Het kan lijken alsof rood een stromende energierivier is, die naar jou reikt om je te omwikkelen wanneer hij langs en door je heen stroomt.

Wanneer je je volkomen verzadigd van rood voelt, ga dan verder de regenboog in naar oranje. Voel de kalme tevredenheid in je vloeien en verbeeld je dat je helemaal omgeven bent door oranje energie. 

Ga verder naar het mooie, stimulerende geel. Hoewel je het als geestelijk stimulerend zult ervaren, heeft het ook een kalmerend effect op de zenuwen en het lichaam.

Nadat je je volledig gebaad hebt in de gele energie, kun je verder gaan naar groen. Merk hoe kalmerend en sussend dat is. Alle stress en spanningen zullen eenvoudig van je afvallen omdat je omhuld en verfrist wordt door deze helende energie.

Stap uit het groen naar het blauw. Je zult merken dat je even wordt omringd door turkoois naarmate je dieper in het visionaire blauw stapt. Je voelt een sterk verlangen om verder te gaan en iets van je leven te maken wanneer je baadt in het briljante blauw. Je voelt je gezonder en enthousiaster dan je in een lange tijd bent geweest.

Het is maar een kleine stap naar indigo, een diepe, intense, verlichtende kleur. Voel de helende, sussende en troostende energie. Het is zo heilzaam om tijd door te brengen in een bad van blauw en indigo.

Ga tenslotte verder naar de violette strook en voel hoe snel het inzicht in het leven verbetert. Voel je geest opengaan voor intuïtie en inspiratie.

Wanneer je deze oefening hebt gedaan, mag je even pauzeren en ontspannen voor je je ogen opent. Je zult je verfrist en volkomen gerevitaliseerd voelen. Maar het grootste voordeel van deze oefening voor ons doeleinde is het toegenomen kleurenbewustzijn. Omdat je jezelf geestelijk hebt ondergedompeld in elke kleur, krijg je meer inzicht in de betekenis en relaties van elke kleur. Je wint alle voordelen van een meditatie plus een groter inzicht in de kleuren van de regenboog.    

Aura leren zien

Zorg dat het licht zacht is maar niet gedimd. Helder licht achter je. Het licht mag niet in de ogen schijnen of erin weerspiegelen. 

 • plaats je wijsvingertoppen tegen elkaar en kijk er ongeveer 10 sec naar. Haal ze dan langzaam uit elkaar. Je zult een fijne, bijna onzichtbare energiedraad zien, die uitrekt en de vingertoppen verbindt.
 • Lukt het niet, dim het licht, terwijl je vingers boven een lichtgekleurd oppervlak houdt. Anderen hebben liever een donkerder ondergrond, omdat ze de energiestroom als bijna wit zien. 
 • Lukt dit, dan met alle vingertoppen tegen elkaar. Als je de handen uit elkaar haalt, neem je de energiestromen waar die alle vingers verbinden.
 • Dim het licht. Muur van wit of crème nodig. Ga een meter van de muur staan, met je gezicht ernaar toe. Strek je rechterarm voor je uit en steek je hand omhoog, zodat de vingers naar het plafond wijzen. 
 • Kijk naar de muur, door de vingers van deze hand. Niet naar de hand kijken, maar naar de muur. Op een gegeven moment zal je de aura zien, als een grijzig haast kleurloos waas. 

Als je die ziet, concentreer je dan hierop en niet op de muur. In het begin zal hij verdwijnen, maar blijven oefenen. Andere hand proberen, ander licht. Op den duur moet je aura’s onder elke lichtomstandigheid kunnen zien.

Aura leren voelen

Kies een moment dat je niet gestoord wordt. Het kan geen kwaad om de telefoon uit te schakelen. De kamer moet verwarmd zijn en je kunt zachte meditatiemuziek opzetten. Ga eerst in een comfortabele stoel zitten, met je ogen dicht. 

Denk aan de vredigste scène die je je kunt herinneren. Dit kan een zacht stromend riviertje zijn of een mooie zonsondergang. Het geeft niet wat het is, als je het maar vredig en ontspannend vindt.

Word je bewust van je ademhaling en adem 3 keer diep in, waarna je langzaam uitademt. Ontspan dan bewust de spieren in je tenen en voeten. Als je voelt dat ze helemaal ontspannen zijn, moet je aan de spieren in je kuiten en dijen denken. Ontspan geleidelijk alle spieren in je lichaam, tot je jezelf los, flexibel en volledig ontspannen voelt.

Het doel van deze oefening is, dat de rechterhersenhelft wordt geopend. Dit is de non-verbale, gevoelige, intuïtieve kant die men gebruikt wanneer men iets creatiefs doet.

Concentreer je in volledig ontspannen toestand op je ademhaling. Stel je voor hoe de zuurstof in de longen komt en naar alle delen van het lichaam wordt vervoerd. Zie jezelf als een volmaakt mens.

Strek je nu langzaam uit en open je ogen. De bedoeling van deze ontspanningsoefening is dat je al jouw problemen en zorgen van het dagelijks leven achter je laat.

Nu ben je klaar om aura’s te voelen:

 

 • Wrijf je handen een aantal seconden stevig tegen elkaar en houd ze dan ongeveer 30 cm uit elkaar. Misschien voel je er een beetje energie tussen (met Reiki voel je de energie goed), vooral in het midden van de handpalm en in de vingertoppen.

   

 • Breng je handen langzaam naar elkaar toe. Geleidelijk zul je een weerstand voelen wanneer de aura’s van beide handen elkaar raken. Het kan helpen als je je verbeeldt dat je een rubberen bal tussen je handen samenknijpt.. Mensen ervaren dit gevoel op verschillende manieren. Het kan een lichte weerstand lijken, een prikkelend gevoel of zelfs een gevoel van kou of warmte.

 • Blijf je handen naar elkaar toe bewegen. Plotseling zal de weerstand verdwijnen wanneer de aura van de ene hand versmelt met die van de andere.

 • Houd je handen even tegen elkaar en doe ze langzaam uit elkaar. Op het moment dat de aura’s weer uit elkaar gaan, zul je een lichte koelte op je handpalmen en vingertoppen voelen.

 • Experimenteer een beetje door je handen een aantal cm naar en van elkaar te bewegen. Je zult de weerstand voelen als ze elkaar naderen en de koelte als ze uit elkaar gaan. Dan voel je nu dus jouw eigen aura.

Als je dit experiment gemakkelijk kunt uitvoeren, ben je klaar voor de volgende stap:

We hebben allemaal 7 energiepunten in ons lichaam, de chakra’s. Dit zijn zenuwcentra die fysieke, mentale, emotionele en spirituele energie opnemen en verspreiden. De chakra’s zijn energiecentrales en daarom is onze persoonlijke elektromagnetische energie veel groter op deze punten. Als gevolg daarvan kunnen we ze gemakkelijk met onze handen voelen. 

Gebruik voor het volgende experiment een van je handen om het hartchakra op te sporen en te voelen.

 • Houd je hand ongeveer 30 cm voor je lichaam en breng hem langzaam steeds dichter naar je borst. Wanneer je een lichte weerstand voelt, moet je je hand terugtrekken tot de weerstand weggaat. Breng hem dan weer langzaam naar voren tot je de uiteindelijke barrière voelt die jouw eigen aura vormt.

 • Doe dit nog eens, maar breng je hand nu in een positie ongeveer 10 cm van je hartchakra vandaan. Je zult merken dat je hand dichter bij je lichaam kan komen voordat je weerstand voelt. Dit komt doordat de chakra’s zo veel energie creëren dan andere gebieden en gemakkelijker zijn te lokaliseren.

   

Als je eenmaal de aura rond je hartchakra hebt gevoeld, moet je de aura rond de andere chakra-posities proberen te voelen. Met enige oefening zul je merken dat de aura bijna massief aanvoelt en je zult verbaasd zijn dat je het nooit eerder hebt gevoeld.

   bol.com Partner

Met dank aan Els, voor het maken en uittypen van deze samenvatting van het boek van Richard Webster.