Bach Bloesem Remedies – alternatieve geneeskunst

De Bach Bloesem Remedies bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elk heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen kunnen helpen om beter om te gaan met de emoties in het dagelijks leven, waarvan men uit balans gebracht wordt.

De Bach Bloesem Remedies komen overeen met de originele bloemenextracten, waarvan de werking door Dr. Edward Bach in de jaren 30 is ontdekt. Vandaag de dag werken ze nog op dezelfde manier. De Bach Bloesem Remedies helpen het evenwicht te herstellen door en kunnen ondersteuning geven bij het onder controle krijgen van emoties. Men voelt zich beter, in harmonie met het leven.

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor jong en oud. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze belemmeren niet. Kortom, ze bieden iedereen de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest, maar vervangen uiteraard geen noodzakelijk medische behandelingen!

De Bach Bloesem Remedies werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, “Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte”, was zijn tijd erg vooruit. Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden. 

In de natuur vond hij de bloesems, die emoties gunstig beïnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren. Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties: 

  1. angst
  2. onzekerheid
  3. onvoldoende interesse in het hier en nu
  4. eenzaamheid
  5. overgevoeligheid
  6. moedeloosheid en wanhoop
  7. overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam “Bach Bloesem Remedies”. 

In de nabije omgeving van het Dr. Edward Bach Centre, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij de remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre. De locaties van de bloemen zijn nog overwegend dezelfde als diegene die door Dr. Edward Bach uitgekozen werden. Ze worden op identiek dezelfde eenvoudige manier als hij dat zelf deed gemaakt. Met hun vastbesloten trouw hieraan staan ze garant voor integriteit en kwaliteit. Het Centre houdt zich ook bezig met opleidingen en cursussen over de Bach Bloesem Remedies. 

Hoe kies ik een Bach Bloesem Remedie die geschikt is voor mijn situatie?

In de eerste plaats is het nodig dat u de gemoedstoestand die u doormaakt herkent en dat u deze kunt identificeren met eenvoudige en nauwkeurige woorden. Als dit moeilijk voor u blijkt te zijn, aarzel dan niet om hulp te vragen bij iemand die u kunt vertrouwen. Op basis hiervan kunt u de Bach Bloesems vinden die aansluiten op hetgeen u meemaakt. Het is soms moeilijk toe te geven dat men bepaalde emoties voelt: weinig mensen kunnen van zichzelf direct accepteren dat ze jaloers, egocentrisch of dominant zijn. Maar wanneer u hieraan hebt toegegeven, bent u al halverwege de positieve verandering van deze gemoedstoestand.

Wat uw situatie ook is, als u uit balans bent, kunt u één of meerdere Bach Bloesems vinden die u weer in harmonie zullen brengen. Met een beetje ervaring en een beetje afstand, zult u leren uw wijze van functioneren te herkennen. Zodoende zult u één of meerdere Bach Bloesem Remedies kunnen toepassen die aansluiten bij uw persoonlijke behoeften.

Gebruik en dosering van de Bach Bloesem Remedies

De 38 Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem Wegwijzer

Helende Bloesem en Kleurenkaarten