Bekers 5

Deze kaart van de tweesprong geeft het einde aan van een oud leven, maar ook ontwikkelingen in de nabije toekomst. Hij kan ook de noodzaak van her-evaluatie betekenen. 
Ondersteboven is hij positiever: een cadeau, de terugkeer van een vriend en het genezen van oud zeer.

Trefwoorden Rechtop: leed, verdriet, rouw, verlies, depressie, scheiding, spijt, verspild offer, beschaamd, gekwetst vertrouwen, huwelijk / vriendschap is niet meer mogelijk, huwelijk zonder echte liefde, ontgoocheling, frustratie over het verleden, excuses worden niet aanvaard, alles lijkt hopeloos maar er zijn alternatieven (bekers) over. 

Trefwoorden Ondersteboven: reünie, hoopvolle verwachtingen, terugkeer van gelukkige tijden, herstel van de relatie met een geliefde uit het verleden, terugkeer van een oude vriend, overwinning van de wanhoop, innerlijke conflicten blijken zinvol, excuses worden aanvaard, de betrokkene verruilt het onzuivere voor het zuivere. 

De betekenissen van deze kaart omgekeerd komen overheen met die van de kaart rechtop, maar de gebeurtenissen hebben een positiever karakter.