Berg Taranaki – zuiver als sneeuw staat de aandachtige eenhoorn

Kernwoorden

  • Verwondering
  • Schoonheid
  • De weg van de ziel
  • Natuurwezens

 

Beschrijving

Op dit kunstwerk staat een fiere eenhoorn verstild te kijken naar een elfenwezen dat een roze lotus aanraakt. De manen van de eenhoorn worden door een plotselinge windvlaag aangeraakt. De schaduwen zijn blauw en vol magie. In het landschap staat een grote vulkaan centraal die wel op de Fuji Hama lijkt in Japan. Het is echter de berg Taranaki in Nieuw-Zeeland, die ooit door de Engelsen Mount Egmond genoemd werd. Deze vulkaan ligt op het Noordereiland waar het klimaat subtropisch is. 

Regenwouden en een woud met reusachtige Kauribomen flankeren de berg Taranaki op deze afbeelding. Deze prachtige, besneeuwde berg is heilig voor de Maori’s , de oorspronkelijke bevolking. De maan heeft een kring, die wordt een halo genoemd. Deze uitstraling is zacht van kleur. Het landschap is als in een betovering en het ademt zuiverheid en vrede uit. De eenhoorn en de plantenelf duiden op een parallelle dimensie, die zich naast de ons bekende, dagelijkse werkelijkheid bevindt. 

Boodschap

Heb je deze kaart getrokken, dan kan dat betekenen dat je terug moet keren naar een oorspronkelijke staat van Zijn, naar een plaats waar je ooit in de geest vertoefd hebt, maar die je mogelijk al heel lang uit het oog verloren bent, een plaats waar alles waarheid ademt. Misschien voel je wel eens een gevoel van heimwee naar zo’n zielservaring. Wanneer zie jij de maan nog opkomen? Raak je wel eens bomen of planten aan met het gevoel dat je meer van ze zou willen weten?

Sommige oude geschriften zullen deze plaats van heimwee met schitterende woorden van toverkracht en magie beschrijven. Andere manuscripten zullen van een spirituele wereld spreken of zelfs van de terugkeer van Christus, want vanaf het begin van het christendom heeft men de mythe van de eenhoorn tot het symbool voor de ééngeborene, de Christus gemaakt. Bij de Rozenkruisers, een mystiek genootschap, staat de eenhoorn ook voor het doorstoten naar de waarheid. 

Schoonheid en verwondering – Deze kaart wijst jou er ook op hoe belangrijk het is om zuivere schoonheid in je leven te brengen. Geloof dat het je erfrecht is om schoonheid om je heen te ontvangen en te creëren. Naar welke schoonheid kan jij gaan zoeken op dit moment? Is het een schoonheid voor je ogen, voor je oren of voor je innerlijke leven? Herinner jij je momenten van verwondering in je leven? Waren er speciale plaatsen waar je als kind een sfeer van heiligheid of geheimzinnigheid ervoer? Je kunt er vast wel naar terugkeren om die bijzondere energie weer in te ademen. 

De weg van de ziel – De eenhoorn kan jou niet dwingen om het pad naar het licht op te gaan, maar hij kan je wel de weg wijzen met zijn hoorn van zuiver licht. Zoek de weg naar je ziel met deze kaart, je ziel die altijd met je meereist, een deel van jou dat eeuwig is en altijd wil groeien naar een steeds groter bewustzijn. Hoe kun je je bewust worden van jouw zielsaspect? Misschien heb je je van je eigen religie afgekeerd, omdat er teveel dogma’s waren en omdat je ooit gedwongen werd zonder vrije keuze. Is het nu de tijd om op een nieuwe manier naar je religie terug te keren? In volledige vrijheid kun je het magische in het goddelijke zoeken.

Meditatie – Het kan ook zijn dat je de weg van de meditatie wilt gaan. Is het tijd om een meditatiegroep te zoeken? Er zijn vele vormen van meditatie. Schroom niet om te vragen of je een avond mee mag doen om te ervaren of het de juiste methode voor je is. Het is beter om er een paar te proberen, zodat je de juiste weg voor jezelf kunt vinden. Meditatie opent een innerlijke poort en tevens een poort naar een universeel kosmisch bewustzijn. 

Er is veel inspiratie te vinden in de compassie van Boeddha of in de wijsheid van de Dalai Lama uit het Oosten. Ook het ‘oude’ Westen met haar indianenculturen heeft een diepe, met de natuur verbonden, spirituele beleving. Deze kaart wijst er beslist op dat het tijd is om je spirituele verbinding te verruimen of te verdiepen. Natuurlijk zijn er vele wegen die naar de waarheid leiden. Laat deze kaart jou naar jouw waarheid leiden. 

Natuurwezens – Als kind hebben wij allemaal over elfen en kabouters gehoord, die bij de planten en in de aarde leven. Helderzienden kunnen deze wezens waarnemen en ze weten dat zij de vormkracht in de natuur ondersteunen. Kijk eens met andere ogen naar planten, bomen of bloemen en stel je voor dat deze wezens aan het werk zijn. Vind je dit een beetje te veel van het goede, probeer dan toch contact te maken met planten, bloemen of bomen. Ook zij verdienen jouw respect en dankbaarheid. Raak vandaag eens een plant, bloem of boom aan, met liefde en dankbaarheid in je hart.

Symbolische betekenis, archetypes en herkenning

De eenhoorn – bezit de stralende kracht van het licht, zodat hij alle duisternis verjaagt en de omgeving zuivert met zijn hoorn van spiraalvormig licht. De eenhoorn kan een gids voor je zijn en hij wijst je de weg door verborgen portalen naar de dimensies waar het Gouden Licht en het Zilveren Licht elkaar ontmoeten, daar waar kracht en kwetsbaarheid, zon en maan in harmonie samengaan. De eenhoorn helpt ons om door te stoten naar de zuivere waarheid achter de schijn der dingen. Wij zijn in een tijdperk van ijzer beland.

Toch denkt de schrijfster dat er andere dimensies zijn geweest waarin de mens verbleven heeft, zoals de dimensie van kristalenergie. Zij gelooft dat grote beschavingen ons voor zijn gegaan, zoals die van het Gouden Licht (de wereld van Lemurie), die van het Zilveren Licht (de wereld van Atlantis) en die van het Bronzen Licht (de wereld van de grote Megalietenbouwers). Deze dimensies zijn als noten van één groots, krachtig muziekakkoord, dat onze zielsgeschiedenis omspant. De eenhoorn kan plotseling verschijnen en ons een magisch portaal naar één van deze dimensies wijzen. 

De maan – staat hier voor de vitale kracht die lichaam en ziel verenigt. De volle maan staat ook voor heelheid, voltooiing en spirituele kracht. Bij de alchemisten zijn zon en maan als goud en zilver, koning en koningin. Bij de boeddhisten staat de maan voor vrede, sereniteit en schoonheid. De volle en de nieuwe maan zijn tijden van spirituele kracht. 

De halo of kring om de maan – De kleuren van deze kring zijn vaak blauw, goudachtig geel of in regenboogtinten. Zij maken de spirituele kant van het licht zichtbaar. Deze regenboog om de maan ontstaat door de breking van het licht. De ijskristallen in de stratosfeer weerkaarsen dit maanlicht. Ook bij heiligen of verlichte geesten kunnen helderzienden een aureool waarnemen. Dit komt bij hen door het uitstralingsveld van de aura, dat heel sterk kan worden.

De berg Taranaki – Deze berg staat voor de kracht van het scheppende land en de enorme energie die de aarde in zich heeft. Het is een gedoofde vulkaan, waarvan de top met witte sneeuw bedekt is. Zij staat hierdoor ook voor de zuiverheid, het spirituele en het zielsaspect.

De roze lotusbloemen – Op de kaart zijn drie roze lotusbloemen afgebeeld. Zij volgen de drie levensfasen van de mens. De voorste knop is de jonge mens. De middelste bloem staat voor de volwassen mens. De achterste lotus heeft haar bloembladeren wijd uitgespreid en zij staat voor de levensfase van het ouder worden. 

Het elfenrijk – Rechts op de kaart is een kleine plantenelf te zien. Zij is verbonden met de vormkrachten in de natuur. Zij draagt zorg voor de lotusbloemen en geeft haar aandacht aan hun ontwikkelingsproces. Er zijn verschillenden soorten elfen en natuurwezens. De vier elementen, aarde, water, vuur en lucht, hebben ieder hun eigen verschijningsvormen. In onze literatuur worden nog steeds de namen gebruikt die de Grieken aan deze natuurwezens gegeven hebben, de Dryaden of boselfen, de Oreaden of bergelfen, de Naiaden of waterelfen en de Sylphen of luchtelfen. De salamanders zijn de wezens die bij het vuur horen. Onze kabouters zijn verschijningsvormen die bij de wortels van de bomen, de ertsen en edelstenen uit het onderaardse rijk behoren. De schrijfster gelooft dat al deze wezens energie doorgeven die zij van de engelen ontvangen. De engelen ontvangen op hun beurt energie van de aartsengelen, die kosmische energie opvangen en doorgeven.