Bergleeuw – Leiderschap

Bergleeuw…
Oh koninklijke leider,
met je zachte kattevel,

raak mijn hartje aan met moed,
en luid dan de alarmbel,

opdat ik moge leiden,
zeker, helder en oprecht,
als de drager van de geest,
van de kracht die in jou leeft.

Als Bergleeuw je krachttotem is, zul je je vaak in een lastig parket bevinden. Je zult vaak het doelwit zijn van de problemen van anderen en je zult vaak de schuld krijgen van dingen die fout gaan. Verder zal het je verweten worden dat je altijd de leiding op je neemt wanneer anderen dit niet kunnen. Je zou wel eens de volmaakte rechtvaardiging kunnen worden voor de onzekerheden van anderen.

De kracht van Bergleeuw houdt lessen in over het gebruik van macht als leider. Het is het vermogen om leiding te geven zonder erop te hameren dat anderen je volgen. Mensen met de kracht van Bergleeuw weten dat alle wezens op hun eigen manier potentiële leiders zijn. Deze grote kat heeft iets te melden over gebruik en misbruik van macht in invloedrijke posities. 

Als je de elegante manier observeert waarop Bergleeuw aanvalt, kun je leren hoe je macht, intentie, lichamelijke kracht en gratie in evenwicht houdt. Voor ons mensen heeft dit betrekking op het evenwicht russen lichaam, geest en ziel. De gigantische katachtige verspit nooit iets. Hij doodt alleen wat hij nodig heeft om te overleven. De leeuwin is de jager die zorgt dat er iets op tafel komt te staan zonder dat dit haar al te veel energie kost.

Als Bergleeuw in je dromen is verschenen, is het tijd om voor je overtuiging uit te komen en om jezelf te laten leiden door je hart. Anderen kunnen ervoor kiezen je te volgen, waardoor de lessen zich zullen vermenigvuldigen. Als je de Bergleeuwkaart hebt getrokken, zou je gevraagd kunnen worden het doel achter je opvattingen te herzien. Misschien moet je ontdekken of je in je plannen al dan niet rekening houdt met een troep jongen, die net zoals jij willen zijn of in je dromen willen delen. Als je al een leider bent, kan het erom gaan of de tijd is gekomen om de jongen uit het nest te gooien. Als de kracht van deze kat deel uitmaakt van je constellatie, word je als ‘koning van de berg’ beschouwd en zal je nooit worden toegestaan menselijk of kwetsbaar te zijn. Er zijn vele valkuilen, maar ook grote beloningen.

Als je de machtspositie inneemt die Bergleeuw je verschaft, moet je er voortdurend op bedacht zijn de vrede te bewaren. Het is echter onmogelijk het iedereen naar de zin te maken zonder tegen jezelf of anderen te liegen. Zo is de menselijke aard nu eenmaal. De eerste verantwoordelijkheid van een leider is derhalve dat hij altijd de waarheid spreekt. Weet dit en leer ernaar, dan zal je voorbeeld navolging vinden bij alle jongen n de troep, zelfs bij de allerkleinste. Verantwoordelijkheidsgevoel is niets anders dan het gevoel dat je verantwoord kunt omgaan met elke situatie. Paniek maakt geen onderdeel uit van deze heilige kracht.