Bescherming tegen Energievampieren – de mooiste Reiki technieken

 De mooiste Reiki-technieken
De mooiste Reiki-technieken
W. Lubeck, F. A. Petten & Frank Arjava Petter

 bol.com Partner

Vereisten: 2e Reiki graad

Zo gauw je merkt dat je energie door iemand afgetapt wordt of dat iets je psychisch aangrijpt, teken dan de CKR eenmaal en herhaald de bijbehorende mantra driemaal in jezelf. Laat nu een uit de CKR voortgebrachte jalousie naar beneden tussen jou en de persoon in kwestie. Laat je moeilijkheden met betrekking tot de angst voor verlies aan energie of voor de psychische aanval los.

Duur: 3 minuten; zo gauw je merkt dat de bescherming afneemt, begin dan nog eenmaal van voor af aan. 

Opvolgen: in de meeste gevallen heeft een daling in ons energieniveau met onszelf te maken. Hoed je er dus voor de verantwoording daarvoor op anderen te schuiven. 

Nut: Als knoflook niet helpt 🙂 , wordt deze techniek als bescherming tegen energievampieren en psychische aanvallen gebruikt.

Combinatie: Behandeling op afstand; aardingstechniek; behandeling van situaties in de toekomst; totale lichaamsbescherming met de CKR.

Filosofie: Bij een ziekenbezoek in het ziekenhuis hebben we het allemaal al wel eens ervaren. Onverwachts is je batterij op, je energiereserves zijn plotseling uitgeput en je zou het liefs direct in een van de nog leegstaande bedden willen gaan liggen! Dit kan je ook in het bijzijn van een gezond iemand gebeuren. Als je je in diens tegenwoordigheid altijd snel uitgeput en moe voelt, kan het een goed idee zijn om het contact met deze persoon te vermijden. Is dat niet mogelijk, gebruik dan deze techniek. Als je de slechte gedachten van andere mensen gewaarwordt, moet je leren je daarvan onafhankelijk te maken. Dit gaat heel makkelijk, door hardop te zeggen: “dat heeft niets met mij te maken!”

Wat kan? Wat kan niet? Deze techniek helpt je niet in onaangename situaties, want het is slechts een pleister, een eerste-hulp-maatregel. De beste ‘beschermingsmaatregel’ bestaat er eenvoudig uit jezelf te zijn en al het negatieve dat in jouw richting gestuurd wordt, door je heen te laten stromen. Maar maak tot je dat geleerd hebt rustig gebruik van een van de hierboven beschreven beschermingstechnieken.

Ervaring: In het beginstadium van mijn openlijke Reiki activiteiten was ik zeer vaak psychisch aangedaan. Dat begon drie dagen nat het verschijnen van mijn eerste boek en hield meerdere jaren aan. Ik was daarop volledig onvoorbereid, omdat ik aangenomen had dat onze onderzoeken naar Dr. Mikao Usui en het daadwerkelijke Reiki verhaal met grote vreugde onthaald zouden worden. In plaats daarvan werd ik bedreigd en werden er de meest afschuwelijke verhalen over mij verspreid. Wanneer ik nu op deze tijd terugblik, kijk ik er met liefde naar. Door de voortdurende confrontatie ben ik gegroeid en heb ik geleerd om in mijn eigen Licht te staan. Daarvoor ben ik mijn aanvallers zeer dankbaar. Dat is het wat je in moeilijke situaties kunt leren: jezelf te zijn en je in elke levenssituatie thuis te voelen. Want thuis ben je altijd!

bol.com Partner

Bron  De Mooiste Reiki Technieken ©Loes Raaphorst 04/2006