Bezoek Paraview – paranormale beurs

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: Paraview hield een beurs in mijn woonplaats en ik kon er deze keer gelukkig wel naar toe. De Haagse Toren is een perfecte locatie voor deze beurs; goed bereikbaar en groot genoeg. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis en ook honden zijn van harte welkom. 

Na het ontvangen van de nodige foldertjes en betalen, konden wij naar binnen. Al bij het eerste kraampje was het raak: voor een habbekrats kon je 5 computeruitdraaien laten maken, gebaseerd op je naam en geboortedatum: Bioritme, Liefde, Toekomst, Tarot en een Palm analyse. Vooral die palm analyse leek mij wel grappig, dus hup, mijn hand op de scanner en afwachten maar. 

Volgens mij ega is deze manier van voorspellen absolute onzin, omdat het gewoon met de computer gedaan wordt. Ach, het leuke ervan is, dat de beschrijvingen wel klopten! Zoals met zoveel horoscopen wordt het natuurlijk op die manier verwoord dat iedereen zich in de omschrijving kan vinden. Toch heb ik bij een aantal dingen wel even mijn wenkbrauwen opgetrokken, omdat een aantal dingen toch specifiek naar voren kwamen: niet iedereen is een geboren psycholoog tenslotte! Zelfs mijn voorkeur voor junkfood kwam aam het licht 😉

Daarna toch maar verder gelopen en mij vergaapt aan de vele edelstenen, mineralen en andere snuisterijen, waar ik nu eenmaal dol op ben. De kraampjes met boeken en verschillende inzichtkaarten waren goed gesorteerd en het was maar goed dat er niet overal gepind kon worden. 

Heel nieuwsgierig was ik naar een eventuele progressieve horoscoop en na even zoeken sprak een dame mij aan, die dat graag wilde doen. Ik mocht vragen wat ik speciaal wilde weten, nadat zij mij uitgebreid haar boekje met diploma’s had laten zien. Indrukwekkend, moet ik zeggen. Deze dame had inderdaad verstand van zaken en heel vakkundig werden al mijn eigenschappen en karaktertrekken besproken. Naar aanleiding van mijn vragen wilde zij graag de tarotkaarten erbij gebruiken, wat ik niet hoefde te betalen. Nu leg ik zelf ook tarotkaarten, dus wist ik instinctief de betekenis van de getrokken kaarten en dat klopte ook met haar uitleg. De progressieve horoscoop bevestigde dit nog eens extra. Kortom: een hele leerzame en leuke ervaring. 

Tja, toen was er eigenlijk nog maar één ding wat ik graag wilde en dat was een aura-foto laten maken. Heel lang geleden heb ik dat al eens laten doen en vooral omdat ik veel met Reiki bezig ben op dit moment, was ik heel benieuwd geworden hoe een foto er nu uit zou zien: veel veranderingen die gaande zijn, wat ook uit de horoscoop naar voren kwam. De verdere uitleg is te persoonlijk dus die laat ik hier achterwege. 

 

De algemene betekenissen van de kleuren zijn als volgt:

Rood: activiteit, daadkracht, vreugde, bewustzijn, moed, vitaliteit, wil, doorzettingsvermogen, dominantie.

Oranje: creativiteit, levenslust, warmte, openheid.

Oranje/Geel: scherp verstand, zelfbewustzijn, ambitie.

Geel: spontaniteit, intellect en verstand, organisatietalent, sociale vaardigheden.

Geel/Groen: sympathie, medegevoel.

Groen: betrokkenheid, verandering, overgave, oervader/moeder.

Blauw: rust, verdieping, communicatie, eenzaamheid, toewijding.

Lichtblauw: toewijding aan idealen, zachtheid.

Indigo: genezende eigenschappen, serieusheid.

Lila: magie, mystiek, tolerantie.

Roze: onvoorwaardelijke liefde, sentiment, tederheid.

Violet: intuïtie, spiritualiteit, wijsheid, fantasie.

Wit: ontwikkelde spiritualiteit, hoger bewustzijn.