Boek der GeheimenDeepak Chopra

2-3 werkdagen 
Paperback | 285 Pagina’s | Servire | 2004 
ISBN: 9021543257

 bol.com Partner

Beschrijving:

Ieders leven is een boek met geheimen, dat wacht om gelezen te worden. Het geheim van de liefde is alleen maar in onszelf te vinden, net als de geheimen van heelwording, compassie, geloof en het meest verborgen geheim van allemaal: wie wij in wezen zijn.

Recensie:

‘Je kunt je diepste honger alleen bevredigen door de verborgen dimensies in jezelf op te sporen’. Ieder mens is volgens de auteur op zoek naar antwoorden op de mysteries van liefde, dood, God, de ziel, goed en kwaad, en naar geluk en spirituele balans. De bekende arts en specialist in de traditionele Indische gezondheidswetenschap Ayurveda, voormalig Maharishi aanhanger, en zeer populair in New Age kringen, helpt de lezer door de ontsluiering van vijftien geheimen op weg in zijn zoektocht naar de essentie van het bestaan en naar zichzelf. Een aantal van de vijftien geheimen die verklaard worden: Het mysterie van het leven is echt, De wereld is in jou, Wat je zoekt, ben je al, De oorzaak van lijden is onwerkelijkheid, Loslaten, Ieder leven is spiritueel, Je leeft in veelvoudige dimensies, De dood maakt het leven mogelijk, Het universum denkt door middel van jou, In dharma zijn, Je bent waarlijk vrij wanneer je niet langer iemand bent, Alles is zuivere essentie. Helder geschreven spiritueel zelfhulpboek. Met beschrijvingen van eigen ervaringen en die van anderen, voorbeelden, (meditatie)oefeningen, testjes en een register. Veel van hetzelfde uit zijn andere werk, maar dan op een andere manier gepresenteerd. 

(Biblion recensie, Redactie) 

Persoonlijke ervaring:

Heel enthousiast ben ik aan dit boek begonnen, of liever gezegd: aan de schrijver, Deepak Chopra. Veel bekende schrijvers verwijzen naar hem, heel Amerika spreekt over hem, dus ik dacht: kom, het wordt tijd dat jij zijn geheimen ook leert kennen. Nou.. eh… niet dus. Ik vond het een heel lastig boek. Het leest niet prettig en alhoewel de man het absoluut goed bedoelt zal ik niet snel nog een boek van zijn hand lezen. De geheimen die hij bedoelt worden in meer esoterische boeken beschreven en ook de meditatie oefeningen zijn niet nieuw. Nee, voor mij geen Chopra meer.

 bol.com Partner

©Loes Raaphorst 08/2005