Bruiloft van m’n jongste dochter – 20 mei 2009

Het was fantastisch!

Ik had echt nooit verwacht dat ik zó emotioneel zou reageren als dat ik gedaan heb 🙂 Maar het is écht heel bijzonder om je dochter te zien trouwen. Ik voel me werkelijk ‘on top of the world’.

Ik heb er met Lex ook een heel gesprek over gehad. We zijn natuurlijk úren en úren bezig geweest met de foto’s van de bruiloft, en het is ongelooflijk hoeveel liefde er van die foto’s afspringt. Tussen Daan en Emiel, maar ook tussen Daan en haar paard, en Emiel en de hondjes, en met z’n broers, en ouders enz. 

Emiel kwam aan het eind van de avond naar me toe en ik dacht dat hij me gewoon een kus wilde geven, maar hij nam me echt helemaal in z’n armen, knuffelde me helemaal gek, en zei dat hij zó blij is met mij als schoonmoeder! Dat hij zich geen betere kan wensen, en dat hij heel veel van mij houdt.

Danielle heeft verschillende keren gezegd dat ze zó blij was dat ik, nee WIJ, de hele dag bij hen waren geweest en dat ze zo veel van me houdt. Ze heeft een kaartje voor Lex geschreven waarop stond: jij bent mijn topper, omdat je mijn moeder zó gelukkig maakt, ik hou van jou!

En als je dan ook weet dat Daan en Emiel beslist géén klef paar zijn, maar gewoon een heel leuk stel met giga humor, dan is het niet mogelijk om naar de foto’s te kijken zonder tranen in je ogen te krijgen. Ik heb ze nu echt ontelbare keren gezien en nog schiet ik elke keer vol. 

Ik durf te zeggen dat zij net zoveel van elkaar houden als Lex en ik. Ze laten elkaar echt in hun waarde. Daan lijkt de broek aan te hebben, maar als het erop aankomt, laat Emiel het kaas niet van z’n brood eten, en dat doet hij op zo’n leuke manier, dat het net een soort van spel lijkt tussen hen! 

En, wat ik nooit gedacht had, echt niet, is dat het toch als een soort van opluchting is, het ‘weggeven’ van een dochter. Ze zeggen het dus niet voor niets: dat bij een huwelijk er een kind weggegeven wordt. En JA, natuurlijk krijg je er een zoon voor terug, maar ik bedoel dit dus emotioneel. Het is alsof de navelstreng eindelijk helemaal door is! Het is duidelijk dat ze nu een ánder heeft die ALLES voor haar zal doen, regelen en zorgen. Ik ben er heel blij mee!

Fotoreportage

 ]]>

Bron©Loes Raaphorst 05/2009