Bucketlist

Lang geleden, toen ik nog een klein Loesje was, mopperde ik wel eens over vakanties. Wij, mijn ouders en ik, gingen a l t i j d met de boot op vakantie. Een boot vaart nu eenmaal niet zo snel, dus veel verder dan Friesland, Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant kwamen we niet. Veel klasgenootjes gingen met hun ouders naar Mallorca of Benidorm. Ik vond dat veel interessanter dan met de boot het Noordzeekanaal over, of de Leidse vaart af. Nu denk ik met heel veel liefde terug aan het gezicht van mijn vader terwijl hij stond te genieten achter het roer van zijn boot. Maar toen ik klein was, vond ik het vooral heel saai. Mijn vader zei dan altijd: Loesje, wacht maar rustig af, je bent nog klein, wie weet waar jij nog allemaal komt in jouw leven!

Hij heeft gelijk gekregen, want ik heb al heel wat mogen zien van de wereld. New York, Rome, Londen, Parijs, Venetië, Milaan, Kopenhagen, Luxemburg, Brussel en Antwerpen: ik ben er geweest! Randers (Denemarken), Innsbruck (Oostenrijk), Bern (Zwitserland), Dubrovnik (voormalig Joegoslavië), Sardinië, Lesbos, Texel en Groot-Brittannië: been there, done that! 

Rondreis door het zuiden van Spanje, busreis door Europa en rondreis door Schotland, Ierland, Wales en Engeland, er liggen heel wat bandensporen van mij. Zelfs in het door mij verafschuwde Duitsland ben ik geweest: Frankfurt, Trier, Keulen, Aken, Hamburg, Stuttgart en München. Dankzij Lex is mijn jeugddroom, een bezoek aan Graceland, uitgekomen. Sterker nog, we hebben rondgereden in Arkansas, Mississippi en Tennessee: 3 staten in het zuiden van Amerika! 

Zijn er nog dromen over? Ja hoor, absoluut en in 2020 gaan we één van die dromen waarmaken! We hebben de reis van ons leven geboekt! Het is een hele onderneming want ik vlieg niet graag, Lex vliegt liever niet lang en ik ga liever niet langer dan 10 dagen van huis, dus we moesten wel even een drempel over! Maar het staat nu vast en gaat gebeuren! We gaan een rondreis maken door Zuid West Amerika: Californië, Utah, Nevada en Arizona. Hoe gaaf is dat?!!!

 

Jarenlang heb ik een poster van The Golden Gate Bridge aan de keukenmuur gehad! 
Nu gaan we hem in het echt zien: in San Francisco begint onze reis.
De kabeltram die in bijna elke film die daar is opgenomen te zien is, stond al heel lang op mijn verlanglijstje. 
Het lijkt me geweldig om dat eens mee te maken. Maar het aller aller mooiste zal natuurlijk de brug zijn! 
We zullen proberen hem in al zijn glorie zelf te fotograferen. 

De reis begint dan echt met een rit langs de Stille Oceaan naar Carmel/Monterey. 
De weg is wereldberoemd en wederom heb ik bij het zien van vele films zitten kwijlen bij het mooie uitzicht. 
We hopen daar ook het nodige aan sealife te zien, maar, voor mij het belangrijkste: ik wil met m’n voeten in de Stille Oceaan staan! 

 Daarna doen we het 1e nationale park van de vakantie aan: Sequoia Park. Het is vooral bekend door de zijn Mammoetbomen en wij gaan ze zien!!! 
We zullen ook Het Yosemite park nog even aandoen en overnachten in Mariposa. Ken ik niet, zul je zeggen…. 
of misschien toch wel als je deze plaatjes ziet? 

De volgende overnachting zal in Death Valley zijn: die kan ik dan ook wegstrepen op m’n bucketlist. 
Gelukkig bestaan er auto’s met airconditioning dus we zullen het wel overleven. 
Het lijkt me gewoon zo gaaf om hier een keer gereden te hebben! 
Kan ik toch mooi zeggen dat ik ooit in een woestijn geslapen heb! 

We gaan daarna naar Springdale: dit is de toegangspoort naar Zion National Park. 
Dit lijkt mij persoonlijk ook geen straf om naartoe te gaan! 
Tja, en als je toch in de buurt bent ga je natuurlijk ook naar Bryce Canyon. 
Deze unieke rotsformaties zien we waarschijnlijk maar 1 keer in ons leven en 
hopen op mooi zonlicht om het allemaal goed op een eigen foto te kunnen zetten. 

Capitol Reef Torrey staat ook op het programma. Hier schijnen veel Mormonen te wonen. 
Als ik de foto’s op internet zie, kan ik ze geen ongelijk geven. 

De volgende stop is Arches National Park in Moab…. 
ik geloof dat ik hier wandelschoenen nodig zal hebben, 
maar met dit uitzicht is het geen straf. 

We rijden ook door Monument Valley en ik kan alleen maar hopen dat Lex zijn rijbewijs haalt 
zodat ook ik even achterover kan leunen en van het uitzicht kan genieten! 
De hele reis is 3550 km, dus al met al valt dat best wel mee. 
Tijdens onze vakantie in Engeland rij ik gemiddeld ook 2500 km in 14 dagen. 
Nu gaan we langer weg, dus het lijkt mij goed te doen!

De dag hierna wordt heel speciaal. We gaan naar Lake Powell in Page. 
Dit ligt in het indianenreservaat en we gaan een bezoek brengen aan Antelope Canyon. 
We hebben al kaartjes voor de excursie!!! 

Als klap op de vuurpijl gaan we naar de Grand Canyon en JA, dit stond heel hoog op mijn bucketlist! 
En nu we gaan, doen we het ook goed, dus hebben we al tickets voor een helikoptervlucht boven de Grand Canyon in the pocket! 

We rijden er eerst zelf met de auto doorheen en als we dan een dag later in Las Vegas zijn, worden we met een bus opgehaald, naar een helikopter gebracht en vliegen dan naar de Grand Canyon. We landen zelfs even in de Canyon voor een snelle lunch en dan hoppa weer terug naar Vegas! Het kost een paar centen, maar ach, dan heb je ook wat! We hebben dan nog 1 avond om te genieten van de strip in Las Vegas. Wie weet kom ik getrouwd terug… oh wacht.. Dat zijn we al! Maar… Lex heeft me wel ooit voorgesteld naar Vegas te gaan om te trouwen, dus….. ik wacht het rustig af! 

Daarna moeten we de auto inleveren en weer naar huis. Terug naar m’n poezels, die ik nu op voorhand zelfs al mis! Maar, dit is echt de reis van ons leven en we hebben er ongelooflijk veel zin in. De voorbereidingen zijn in volle gang en de voorpret is ook heerlijk. Lex is druk bezig zijn rijbewijs te halen, zodat ik voor het eerst het stuur ook eens uit handen kan geven op een vakantie. Er zijn SD-kaartjes gekocht, volgens mij genoeg om miljoenen foto’s op te slaan en ik zal weer een reisverslag maken. We hebben zelfs een Dash Cam gekocht, zodat we de foto’s ook kunnen afwisselen met wat filmmateriaal en (niet lachen) er ligt ook al een heuse selfiestick klaar! 

In de uitverkoop heb ik al genoeg luchtige shirtjes besteld om elke dag van de vakantie iets schoons aan te kunnen trekken zonder te hoeven wassen! Zelfs de korte broeken ontbreken niet. Ik moet nog wel op zoek naar geschikte sneakers, want ik mag van Lex niet de Grand Canyon in met m’n laarzen, al is daar het laatste woord nog niet over gesproken! Sowieso niet over deze vakantie, want er gaat geen dag voorbij of ik bedenk weer iets wat er nog geregeld moet worden! En, heb je tips voor ons: laat het weten!

PS: ROUTE 66: helemaal vergeten!! Natuuuuuuurlijk gaan we ook een stukje over Route 66 rijden!! Dit kleine vrouwtje wil in een grote Amerikaanse Bak met haar arm uit het raam, relaxed over de beroemste weg van Amerika tuffen!!!

©Loes Raaphorst 01/2020