Buidelrat – Afleidingsmanoeuvre

Buidelrat…
Draai je om!
Ben je werkelijk dood?

Of doe je alleen maar alsof?

Zei ik iets dat in het verkeerde keelgat schoot?

De beste manier van Buidelrat om zichzelf te beschermen is zich dood te houden. Als hij dit doet, denkt menig roofdier dat het spel is afgelopen. Vaak loopt de in de war gebrachte vijand weg, of kijkt even in een andere richting. Buidelrat is dan al op weg naar een veilige plek.

De kracht van Buidelrat maakt gebruik van een grote hoeveelheid strategie. Als al het andere faalt, houdt Buidelrat zich dood. Buidelrat is in staat zich met behulp van zijn klauwen en tanden te beschermen, maar vecht zelden. In plaats daarvan gebruikt hij voortdurend zijn voortreffelijke afleidingsmanoeuvre wanneer hij zaken niet meer in de hand kan houden. Buidelrat heeft een act ontwikkeld die een Oscar van het dierenrijk waardig is. Hij kan wanneer hij dit maar wil de muskus van een lijkenlucht uitscheiden. Dit verhoogt de uitwerking van het meesterlijke spel en brengt vijanden volslagen in verwarring.

Als Buidelrat in je kaarten is opgedoken, wordt van je gevraagd strategie toe te passen in een huidige situatie. Vertrouw op je instincten om de beste manier te vinden om uit de klem te komen. Als je moet doen alsof je apathisch of onbevreesd bent, doe het! Als je weigert te strijden of te laten merken dat pijnlijke woorden je raken, zal je kwelgeest vaak geen lol meer aan zijn spelletje beleven. Krijgers hebben eeuwenlang de kracht van Buidelrat benut. Zij hielden zich dood wanneer de vijand met een overmacht naderbij kwam. Dan klonk plotseling, op een moment dat de vijand dit het minst verwachtte, de oorlogskreet. De angst die hierdoor veroorzaakt werd, droeg bij aan de verwarring waaraan de nietsvermoedende tegenstander inmiddels ten prooi was. De overwinning smaakt zoekt wanneer de gebruikte strategie van zowel mentale als lichamelijke dapperheid getuigt.

Buidelrat geeft je wellicht door dat je het onverwachte moet verwachten en dat je slim moet zijn als je de overwinning wilt behalen. Het zou daarbij kunnen gaan om een overwinning op een vervelende vertegenwoordiger of op een nieuwsgierige buurman/ buurvrouw. In wezen vraagt Buidelrat je je hersens en je gevoel voor drama en verrassing te gebruiken om over een obstakel te springen, richting vooruitgang.