Burton en King – een zomerzotheid

 

Maine Coon’s staan erom bekend dat ze graag ‘helpen’. Uiteraard altijd van de wal in de sloot, maar het is nu juist wel hetgeen ik zo heerlijk vind aan deze katten. Burton dacht even te helpen met het uitpakken van de boodschappen; moet ik nog vertellen dat mijn zakje nasigroenten dus open gebeten tevoorschijn kwam? Zou Burton misschien denken dat ie vegetariër is?

 

 

King denkt dát in ieder geval niet. Hij is hier in volle aanbidding van een paar vogels op het balkon. We hebben daar wat pinda’s hangen voor de parkieten die hier regelmatig langskomen vliegen en die hebben allang in de gaten dat er een raam zit, tussen hen én die grote grijze reus! Ze blijven dus rustig aan het vogelhuisje hangen, terwijl ze zoveel mogelijk lawaai maken om hun vriendjes erbij te roepen. Tot grote verbazing van King!

 

 

Juist wanneer hij dan denkt dat hij er écht naartoe kan, gaan ze rustig op de rand van het balkon zitten en moet hij zich weer helemaal opnieuw focussen: ja King, het leven van een kat gaat nu eenmaal niet altijd over rozen 😉 soms zit het mee, en soms zit het tegen.

 

         

 

Hoe dan ook, het blijft een prachtig gezicht te zien hoe een kat zich kan vermaken met het kijken naar vogeltjes. Want waarom zou hij zich druk maken? Hij heeft immers een bediende die 3x per dag geprakte vogels met een vorkje opdient? Bovendien, Zita’s eten komt ook regelmatig ‘voorbij’ en aangezien daar lamsvet doorheen zit, weten de heren King en Burton niet hoe snel ze op het aanrecht moeten springen om daar ook een hapje van mee te pikken.

 

 

Inmiddels is ons Penthouse veranderd in een Turkse Sauna: onder een plat dak wonen tijdens een hittegolf is zelfs voor katachtigen geen pretje meer. Samen met de Leeuwin des Huizes weten de heren soms van gekkigheid niet meer waar ze verkoeling moeten zoeken. Overdag bewegen ze zich zo min mogelijk, terwijl ze ’s nachts dus helemaal tot leven komen en werkelijk alles uitspoken wat niet mag en waar wij wakker van worden. 

 

 

Dus ik probeer toch regelmatig de heren even wakker te houden, want juist vanwege de warmte wil ik toch echt wel af en toe een nachtje kunnen slapen! Maar vooralsnog trekken ze zich hier weinig van aan. 

 

 

King wringt zich nog af en toe in het hangmandje, terwijl Burton z’n best doet om vooral ‘groot’ te gaan liggen. Hij begint nu echt wel een beetje te groeien hoor, maar het is vooral zijn eigen verbeelding: hij dénkt zichzelf groot! Gisteren haalde hij het zelfs al in z’n hoofd om bovenop de kop van Zita te springen! Heel schattig, maar het maakt nog weinig indruk 😉 Maar als je dan je uiterste best doet, dan lijk je dus al groter dan het plankje van de krabpaal.

 

      

 

De vacht van Burton gaat ook ineens snel veranderen van kleurstelling. Er komen nu toch echt hier en daar zilveren strepen doorheen. Maar het blijft een crime om hem goed op de foto te krijgen. Wel flitsen, niet flitsen, het maakt eigenlijk niet zoveel uit: een Black Smoke is lastig voor een fotograaf. Maine Coon’s staan er ook om bekend dat ze in de meest idiote houdingen slapen. King maakt zich tijdens de warmte in huis dus helemaal niet druk meer, en ligt dus volkomen ongegeneerd op z’n rug naast de waterbak, die hij overigens minstens 5x per dag omgooit, te slapen.

 

 

Mooi he, om te zien hoe groot King alweer is? Burton heeft nog een lange tijd te gaan om ook maar een beetje bij King in de buurt te komen, qua grootte. We verwachten niet dat hij net zo groot zal worden, maar dat maakt ook niet uit. Burton ligt immers graag op schoot, en als hij dus net zo groot als King gaat worden, dan zal dat een onmogelijke toestand gaan worden: King past écht niet meer op schoot hoor!

 

 

Maar zo gedragen de heren zich dus hier tijdens de hittegolf. Ze zoeken het koelste plekje op en gaan daar dan uren liggen pitten. Burton heeft het nu helemaal ‘gevonden’: plat op z’n buik, vóór de ventilator en dan vooral  nergens meer op reageren. Hij kijkt alleen verstoord op als ik zelf even voor de ventilator ga staan om even bij te komen.

    

 

King heeft zijn eigen ventilator: aan het plafond en dat is wel zo lekker als je je toch even moet wassen natuurlijk. Ook hier op bed ligt hij regelmatig languit op z’n rug te pitten. Lekker zacht, zo’n boxspring hoor! En met dat ding aan het plafond is het hier goed toeven.

 

 

Maar niets is lekkerder om met m’n grote katerlijf in de douchebak te liggen. 
Vooral als die nog niet helemaal droog is natuurlijk. 

 

 

Hmmm, vrouwtje, je maakt me wakker met dat flitslicht….

 

  

 

Maar mij krijg je nog niet weg hoor….

 

  

Ik draai me gewoon nog even om….

Douche jij maar een uurtje later 😀

 

 

 

terug wordt vervolgd

©Loes Raaphorst 07/2010