De Celestijnse Belofte – een spiritueel avontuur

2-3 werkdagen 
Hardcover | 280 Pagina’s | De Boekerij | 2005 
ISBN: 902254236X 

 

Beschrijving: 

Diep in het regenwoud van Peru ligt een oud manuscript te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar gaat men op zoek en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen een voor een prijs, aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer. 

De Celestijnse belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen. James Redfield geeft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie. 

Recensie:

In de vorm van een thriller gepresenteerde theorie over het ontstaan en de bestemming van de mensheid. Een eeuwenoud manuscript, verborgen in het Peruaanse oerwoud, biedt degene die er voor openstaat inzicht in het wezen van de evolutie. Het hele heelal bestaat uit energie. Materie is alleen maar energie die op een bepaald niveau vibreert. Door evolutie is de mens ontstaan, die verder uiteindelijk evolueert tot een ‘verhoogd trillingsniveau dat uiteindelijk een hemel opent, die nu al voor ons ligt maar die we nog niet kunnen zien’. Een Amerikaan wordt op het spoor gezet van het Manuscript en begint in Peru een speurtocht naar de waarheid. Interessante – als je het axioma aanneemt – sluitende theorie. De lezer maakt de speurtocht mee. Het niet eenvoudige verhaal vergt wel de nodige energie. Enige spanning wordt gecreëerd doordat overheid en clerus samenspannen om verspreiding van de inzichten te blokkeren. Gebonden, vrij kleine druk, volle bladspiegel. 

(Biblion recensie, Redactie) 

Persoonlijke ervaring:

Allereerst even dit: ik geloof er heilig in dat een boek op je pad komt, op het moment dat je er aan toe bent. Dát is zeker van belang bij dit spirituele avontuur. Op het eerste gezicht is het ‘gewoon’ een spannend verhaal. Niets mis mee, maar als je eraan toe bent, zul je veel en veel meer uit dit wondermooie boek kunnen halen. Het gaat over het verwerven van inzichten. Stukje bij beetje wordt de ontwikkeling van de mensheid besproken en wordt duidelijk gemaakt waar wij eventueel blokkades hebben opgelopen. Ingenieus beschreven en een boek waar ik nog vaak aan terug zal denken!

Eerste inzicht: Intuïtief leven
Tweede inzicht: Spiritueel besef
Derde inzicht: Universele energie
Vierde inzicht: Strijd om energie
vijfde inzicht: Verhogen van het trillingsgetal 
Zesde inzicht: De beheersingsdrama’s
Zevende inzicht: Toeval bestaat niet
Achtste inzicht: Een nieuwe kijk op relaties
Negende inzicht: Een nieuwe toekomst

Wat mij betreft: een aanrader!!!

  De Celestijnse belofte
De Celestijnse belofte
James Redfield
bol.com Partner

©Loes Raaphorst 08/2005