Chakra Oefeningen  – aarding en afsluit technieken

Aardingstechniek:

Concentreer je op de chakra’s in je voeten. (deze zitten net als in je handen in het midden onder je voet)

Stuur vanuit deze chakra’s een aardingsstaaf van 25 m of meer de grond in, maak deze staaf van een materiaal wat jou aanspreekt: buizen van koper, of terracotta, heipalen of wortels van bomen, maakt niet uit. Na een poosje zul jij je voeten zwaarder voelen worden en lijkt het alsof ze aan de grond kleven. Als je dit regelmatig doet, zul je gaan voelen dat er iets lichamelijks, zachtjes duwend en trekkend in je voetzolen zit.

Laat nu alles wat je voelt en niet prettig is, zoals angst, verdriet, pijn of andere negatieve zaken die je bezig houden, langs die aardingsstaaf de grond in gaan.

Voel hoe ontspannen en licht je je gaat voelen.

Voel het contact met de aarde en dat de aarde je draagt.

Afsluiten voor energie van anderen:

Ga rustig zitten, met beide voeten op de grond en sluit je ogen.

Zucht 3x diep door je buik.

Visualiseer de zon boven je hoofd en laat de energie via je kruin door je heen stromen.

Maak een verbinding met de aarde, bijvoorbeeld door ‘wortels’ te laten groeien uit je voeten.

Houdt nu beide handen ca. 10 cm voor je keelchakra met de armen parallel aan de vloer. Ga met beide handen, die op elkaar liggen, over het hoofd tot in de nek (als een helm). Houd de handen bij elkaar en doe dit 3x. 

Breng de gesloten handen tot ‘voor’ de zonnevlecht (maagstreek), weer op 10 cm afstand.

Breng de handen vervolgens op dezelfde hoogte naar achter op je rug. Zodat de handen elkaar aanraken. Zorg wel dat de binnenkant van je handen bij je lichaam blijven, anders geef je je energie weer af. herhaal dit ook 3x.

Als je rechtshandig ben: houdt de handen voor de zonnevlecht op elkaar en maak met je rechterhand een draaiende beweging met de klok mee (alsof de klok op je buik zou staan). (linkshandigen, met linkerhand, tegen de klok in!)

Doe dit TOTdat je het voelt ’tintelen’ in je maagstreek of maximaal 10x.

Voor de rest van de dag ben je nu afgesloten voor allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Je registreert deze energieën wel, maar ze kunnen je niet meer blokkeren. Indien nodig, kun je later op de dag je opnieuw afschermen door alleen de draaiende beweging te maken. Bijvoorbeeld vlak voordat je een gesprek moet voeren, of op visite gaat, waar je het nodige verwacht.