Char Het Medium – vragen van de aarde, antwoorden uit de hemel

2-3 werkdagen 
Paperback | 286 Pagina’s | Servire | 2005 
ISBN: 9021544458 

 bol.com Partner

Persoonlijke ervaring:

Aanvankelijk moest ik niets van Char hebben. Ik keek bewust niet naar haar tv programma en had het vooroordeel dat het allemaal nogal op sensatie belust was. Uiteindelijk dus toch haar boek gelezen: Innerlijke Wijsheid en dát pakte me. Vervolgens dus toch maar eens naar haar programma’s gekeken en toen was ik ‘om’. Char zegt namelijk iets in haar boeken, waar ik mij heel erg in kan vinden, en dat is ‘intuïtie’. Ze gaat ervan uit, net zoals ik, dat ieder mens over intuïtie beschikt, en dat we het allemaal al gebruiken in het dagelijks leven. Char’s intuïtie is alleen iets verder ontwikkeld dan dat van de meeste mensen 🙂 In het boek: Char het Medium, legt ze het volgende uit:

Vijf redenen om je intuïtie te gebruiken:

 • Intuïtie is nuttig om ons op de toekomst voor te bereiden en zorgen uit te bannen.

 • Door intuïtie kunnen we anderen helpen, vooral onze dierbaren.

 • Intuïtie laat ons weten dat we in harmonie met het universum zijn.

 • Intuïtie leert ons om onze eigen innerlijke wijsheid te vertrouwen.

 • Door intuïtie kunnen we onszelf als zielen ontwikkelen.

Nu je alle uitstekende redenen kent om je door God gegeven zesde zintuig te koesteren, zal ik je een geheimpje vertellen: je gebruikt dit vermogen al jaren! Als je het niet gelooft, lees dan de lijst beweringen hieronder eens. Als je één ervan met ja kunt beantwoorden, heb je je intuïtie gebruikt om iets aan te boren dat groter is dat je eigen rationele hersenen. 

 1. Ik heb wel aan iemand gedacht die kort daarna opbelde.

 2. Ik heb negatieve of positieve gevoelens over iemand gehad die juist bleken te zijn.

 3. Ik heb aandelen gekocht of een zakelijke beslissing genomen op basis van een voorgevoel en heb daar succes mee geboekt.

 4. Ik heb iets over mijn gezondheid gevoeld dat na een bezoek aan de dokter juist bleek te zijn of dat zich tot een gezondheidsprobleem ontwikkelde.

 5. Ik heb geweten wat iemand dacht.

 6. Ik heb de emoties van mijn echtgenoot of mijn partner voorvoeld.

 7. Ik heb geweten dat mijn kind in moeilijkheden was, ook al waren we niet in dezelfde ruimte.

 8. Ik heb de aanwezigheid van een overleden dierbare gevoeld of over diegene gedroomd.

 9. De tv, de radio of het licht is wel eens op onverklaarbare wijze aangegaan.

 10. Ik heb me onprettig gevoeld als ik een bepaalde weg moest rijden, ergens moest stoppen of per vliegtuig moest reizen en heb naar de waarschuwing geluisterd.

 11. Ik ben midden in de nacht wakker geworden door een droom die een boodschap voor me leek te bevatten.

 12. Ik heb aan iemand gedacht waarna er muziek uit de radio klonk die met diegene te maken had.

 13. Ik heb iets of iemand uit mijn ooghoeken gezien of een bepaalde beweging gevoeld, waarna ik me omdraaide en er niets te zien was.

 14. Ik ben iemand tegengekomen over wie ik het gevoel heb dat ik die al kende, hoewel we elkaar nooit ontmoet hebben.

 15. Ik heb een ’treffer’ op iets gekregen terwijl ik weet dat er geen logische bron voor de informatie is.

 16. Op een of andere manier weet ik het juiste te zeggen in een bepaalde situatie.

 17. Ik heb voor een probleem een oplossing gevonden die uit het niets kwam.

 18. Ik zat in de auto een liedje te neuriën, zette de radio aan en hoorde prompt hetzelfde liedje.

 19. Ik vraag het universum om een teken om me te helpen een vraag te beantwoorden en zie een kentekenplaat, tv reclame, of iets anders dat met mijn vraag te maken heeft en meer dan toevallig is.

Als een van deze beweringen op jou van toepassing is, dan kan ik je feliciteren! Je gebruikt je intuïtie al.

Mythen die je paranormale gaven kunnen blokkeren:

Er zijn 9 algemeen voorkomende mythen die de intuïtie om zeep willen helpen en als je slechts in één ervan gelooft, dan wordt je natuurlijke zesde zintuig volkomen uitgeschakeld. Hier volgt een lijst van die dodelijke mythen, die je hopelijk doet inzien dat deze mythen volstrekte onzin zijn. 

 • Het is allemaal bedrog.

 • Slechts bepaalde mensen zijn paranormaal begaafd.

 • Alle paranormale gaven komen van de duivel.

 • Mensen zullen denken dat je gek bent.

 • Het is een zeer bijzonder vermogen, dat je niet voor pietluttigheden mag gebruiken.

 • Je moet jarenlang studeren en urenlang mediteren om je paranormale vermogens aan te kunnen spreken.

 • Je moet in een kamer met iemand zijn (of bijvoorbeeld diens kleding aanraken) om intuïtie contact met hem te krijgen. 

 • Omdat hun informatie van een hogere bron komt, moeten alle mediums onfeilbaar zijn.

 • Dit talent kan gevaarlijk zijn. Alleen professionele, goed opgeleide mediums mogen hun talent gebruiken.

Waar moet je beginnen?

 • je hebt een mediamieke – intuïtieve gave, die je van je schepper ontvangen hebt. Het is niet genoeg erin te geloven; je moet het zeker weten! 

 • door geconcentreerd te oefenen kun je deze gave ontwikkelen.

 • het ontwikkelen van deze gave vereist dat je die in het volle besef van je verantwoordelijkheid gebruikt.

 • vertrouw op je instincten. Geloof en heb vertrouwen in jezelf. 

Wat is er nodig om deze methode te gebruiken?

 1. je moet je angsten, zorgen en twijfels opzij zetten.

 2. je moet het echt willen.

 3. je moet bereid zijn je intuïtie zowel voor jezelf als voor anderen te gebruiken.

 4. je moet de waarheid over jezelf onder ogen zien.

 5. je moet je ego opzij zetten.

 6. je moet weer leerling worden. 

 7. je moet mislukkingen voor lief nemen.

 8. je moet bereid zijn je uiterste best te doen.

Zes stappen om toegang te krijgen tot je hogere zelf:

 1. weet dat je intuïtie hebt.

 2. gebruik de kracht van je gedachten

 3. gebruik je vijf zintuigen om het zesde te verbeteren.

 4. emoties van andere voelen.

 5. hoe krijg je intuïtieve informatie?

 6. jezelf tegen negatieve energieën beschermen.

Beschrijving:

Char: de sensatie van tv, het medium dat zulke verbijsterende, ongelooflijke, maar ontwijfelbare contacten heeft met overledenen. Lees de fascinerende ware verhalen uit haar praktijk. Ontdek hoe overledenen hun nabestaanden kunnen helpen. Leer hoe je je zelf tot medium kunt ontwikkelen.

Waarom hoef je niet bang te zijn voor de dood? Hoe weet je of een geest contact met je zoekt? Hoe weet je of een medium betrouwbaar is? Hoe kun je je intuïtie versterken? Bestaan er ook schadelijke geesten? Hoe kun je gelukkiger worden en meer succes hebben?

Char vertelt het je in dit boek.

In het kort: 

De sensatie van tv: het medium Char. Haar verbijsterende, ongelooflijke contacten met overledenen zijn spraakmakend. In haar boek vertelt Char u alles over hoe overledenen hun nabestaanden kunnen helpen en hoe u zich tot medium kunt ontwikkelen. Dit is een voordelige uitgave van het boek van Char dat eerder verscheen onder dezelfde titel.

Recensie: (waar ik het absoluut niet mee eens ben)

Paragnoste Char Margolis uit het Amerikaanse Michigan is voornamelijk bekend van haar sensationele optreden in radio en tv programma’s, waar ze werkt met een soort alfabetkapstok. Haar persoonlijke oppervlakkigheid past wel bij pulp-televisie, maar resulteert echter zelden in een kwaliteitsboek al is de stijl van haar ghostwriter in haar deels biografische verhaal uitstekend. Char zegt ‘op het hoogste niveau van goedheid, wijsheid en liefde’ overledenen, geesten en gidsen te traceren en troost en vergeving te bewerkstelligen op aards niveau. Helaas stort ze soms en ook ongevraagd veel leed en dubieuze waardeoordelen over kwetsbare lieden heen en schendt ze haar eigen regels m.b.t. privacy (“Een reading is een vertrouwelijke ervaring.”). Vooral hebzuchtige, egotrippende en onzekere mensen (spiegels van haarzelf) worden afhankelijk van voorspellingen van zulke babbelaarsters, hoewel Char daar zelf uiteraard tegen waarschuwt en iedereen oproept vooral de eigen intuïtie te ontwikkelen en daar zelfs wat leuke oefeningen bij aanbeveelt. Omslagfoto met lachende Char tegen wolkenachtergrond.

(Biblion recensie) 

 bol.com Partner

©Loes Raaphorst 02/2006