Charlie – acht maanden

Daar is ze dan eindelijk: onze Tutt! Door alle foto’s van de kleintjes, Myrna en de heren, zouden we bijna vergeten dat we nog een echte tuttebol in huis hebben. Dat komt omdat Tutt echt haar eigen moment kiest. Ze slaapt veel, heel veel zelfs, maar ze is wel degelijk in voor een spelletje. Alleen meestal niet op de momenten dat de andere poezels daar zin in hebben. Eén op één aandacht vindt Tutt echter helemaal geweldig! Die krijgt ze uiteraard dagelijks van mij, maar ja, dáár kan ik zelf geen foto’s van maken. Dus als de baas het ’s avonds laat in z’n bol krijgt, grijp ik meteen de camera!

James is inmiddels 19 weken. Vorige week merkte ik al dat hij veel moest hoesten, maar afgelopen maandag was het helemaal raak. Hij stikte er bijna in. Het deed er ook heel raar bij. Het was net alsof hij moest overgeven; hij was dus aan het kokhalzen, maar er kwam niets, behalve dan een raar ‘kuch’ geluid. Die dag was er ook de grote KPN storing (landelijk 112 nummer lag ook plat), dus met mijn mobiel kon ik niet bellen. De dierenarts had op hun Facebookpagina een bericht staan dat ze telefonisch niet bereikbaar waren, dus het werd een uitdaging om hen te bereiken. Uiteindelijk is mij dat toch gelukt en kon ik maandagavond nog even langskomen met James. ‘Gelukkig’ begon James meteen bij binnenkomst al te hoesten, dus de dierenarts kon zelf goed zien wat ik bedoelde met ‘raar doen’. De diagnose werd snel gesteld: flinke keelontsteking en koorts! Nu kan elke dier natuurlijk een keelontsteking krijgen, maar het vermoeden is toch dat Oma Myrna, met haar chronische niesziekte, James heeft aangestoken. Hoe dan ook, de kleine man heeft twee injecties gekregen, pijnstilling en antibiotica en gewapend met recept en advies mochten we weer gaan. Het was mij uiteraard ook wel opgevallen dat James wat rustiger was dan normaal, maar ja, met de hitte van deze week vond ik dat ook niet zo vreemd. Alle poezels hadden het warm.

De kleintjes zijn echt uitgespeeld met deze warmte!

Myrna en Guercio liggen het liefste op het aanrecht als het zo warm is….

Je weet tenslotte maar nooit of het vrouwtje de kraan nog even aan zet….

Charlie heeft zijn eigen koele plek gezocht: met z’n kont tegen de drinkfontein en onder de ventilator!

James had hier ook nog eens koorts…. het arme beestje.

Tutt doet nooit veel, maar met deze warmte staat ze helemaal op non-actief!

James lag zelfs helemaal op z’n rug om maar af te kunnen koelen.

Er is een voedingssupplement, L-Lysine, waar volgens de dierenarts katten met niesziekte goed op reageren. Het is geen geneesmiddel en hoe het komt dat het vaak werkt weet men eigenlijk ook niet geloof ik, maar het is het proberen waard. Ze raadde mij in ieder geval aan om het zeker aan Myrna te gaan geven, maar de komende tijd ook aan James en Charlie. Ik zou het zelfs aan alle poezels mogen geven, want het kan geen kwaad! Maarja, Myrna’s darmen slaan bij het minste of geringste over op ALARM FASE 1, dus ik moest eerst eens even gaan bedenken hoe ik haar dat zou gaan geven. Het is een poeder, maar ik geef droogvoer, dus dat is geen optie. Natvoer is voor Myrna’s darmen onmogelijk, dus ik dacht het op te lossen in water en het met een spuitje in haar bek te geven. Jaja.. met de nadruk op dácht! Ik mag al een heleboel van Myrna, ze vindt een heleboel goed, maar iets met een spuitje in haar bek spuiten is overduidelijk nog een brug te ver! Volgens haar echte vrouwtje verdraagt ze wel kattenmelk. Dus de baas even een lief berichtje gestuurd of hij na zijn werk even langs de dierenwinkel wilde fietsen voor onze Oma. Als het aanslaat zal Myrna dit de rest van haar leven elke dag krijgen, dus het moet wel leuk zijn én blijven voor haar (en voor ons). Ik heb het poeder nu opgelost in kattenmelk en dat gaat prima. Tenminste… als ze snel genoeg is om het op te drinken voor Guercio zich er ook tegoed aan doet!

Guercio is echt zo’n schat: hij blijft braaf zitten wachten tot Myrna klaar is… en hij hoopt ook nog een paar druppels te scoren!

Zoals eerder verteld, krijgt James deze week dus ook antibiotica. Tweemaal daags een half tablet. Het zijn kleine tabletjes en hij werkt gelukkig goed mee, dus na een paar keer oefenen, slikt hij het inmiddels bijna meteen door als ik het in zijn bekkie gooi. Hij mag ook één keer per dag pijnstilling/ontstekingremmers. Dit is een drankje wat ik met een spuitje in zijn bek moet doen. King, Scheff en Jerry hebben dit ook allemaal gehad, dus ik heb nog het nodige op voorraad staan. Volgens de verpakking is het niet vies en ik heb ook met de grote heren nooit problemen ondervonden, maar James spant de kroon hoor! Na de eerste keer het geproefd te hebben, hoef ik hem het spuitje maar te laten zien en het jochie sjeest naar de keuken om op het aanrecht klaar te gaan zitten voor zijn dagelijkse shot! Hij vindt het heerlijk en likt daarna nog heerlijk smakkend zijn bekkie af. James moet nu dus ook de L-lysine en ook voor hem meng ik het met Catmilk. Het gaat er prima in….. hij zit daarna wel helemaal onder, maar wat maakt het ook uit! Inmiddels heb ik gemerkt dat het handig is om 3 bakjes klaar te maken, 1 voor Myrna, 1 voor James en 1 voor de rest…. Nu dus alleen nog zorgen dat ik het wekelijks op mijn boodschappenlijstje zet, want het moet een gewoonte gaan worden!

Vijf bakjes voer voor de volwassen poezels, verdeeld over twee soort: Royal Canin en Josera. 
De kleintjes eten nog steeds apart in hun kleine eetkamertje,
maar komen toch ook regelmatig hier even eten. 
Toen ik Charlie zo zag liggen toen ik de keuken in kwam lopen, 
moest ik huilen van geluk…. wat doet hij het goed he?!!!

De ‘oude’ garde is goed opgevoed en weet dat ze niet welkom zijn op het aanrecht als ik met ons eigen eten bezig ben. 
De jonge generatie had daar maling aan, maar het besef begint nu te komen.

Door het opzij zetten van de kattenbakken, lijken ze te snappen dat ze niet op het aanrecht mogen.

Zie je nu wel dat katten slimmer zijn dan we denken?!!!

Onze schuifdeur is stuk! De deur die mijn voormalige Reiki kamer afsloot van de woonkamer is gesneuveld. Het kostte mij m’n armen om hem nog open en dicht te krijgen en toen zelfs het handvat het begaf heb ik Lex zover gekregen dat de deur eruit mag! Het was ooit heel handig, maar we daar onze kledingkast hebben en ik de inloopkast veel vaker nodig heb, vond ik het niet prettig meer. Ik heb in deze kamer ook mijn hobby spullen staan, dus het is heel prettig om daar zo in en uit te kunnen lopen. Wel moet er het één en ander veranderd worden, qua muurversiering, maar dat komt wel in orde. Ik heb nu ook al het losse kattenspeelgoed uit de huiskamer in deze hobbykamer gelegd en wat denk je… ze spelen er inderdaad volop! Het allermooiste speelgoed is natuurlijk een bolletje wol én de inhoud van de prullenbak…. alhoewel… James speelt met de inhoud van de prullenbak, terwijl Charlie de prullenbak weer volpropt… met zichzelf!

Wat heel erg leuk is, is dat Burton dit 9 jaar geleden ook al deed…..

James is nog niet van zijn keelontsteking af, maar hij voelt zich al wel weer iets beter: hij speelt gelukkig weer!

 

Vervolg

©Loes Raaphorst 06/2019