Charlie – alweer een week bij ons!

Time flies when you are having fun! Oh echt waar, het is zó leuk! Charlie is zó leuk!!! Ik had nooit gedacht dat ik vrijwillig tegen zo’n ukkie van een katje zou zeggen: ga maar even hier liggen! Echt, hij is een Klittenband Kat! Hij wil non stop op schoot, op je nek, in je armen of zelfs op je hoofd! Afgelopen week lag Lex even op de bank en toen ging Charlie zelfs boven op Lex’ hoofd liggen! Het is natuurlijk wel lekker warm als je bij iemand kan liggen, maar het is méér dan alleen de warmte opzoeken. Charlie wil gewoon contact! Hij slaapt ’s nachts bij ons in bed, tussen de hoofdkussens in!

De plek waar ik overdag het vaakst zit, is meteen náást de krabpaal. Dit huisje staat voor mij op ooghoogte en ook Jerry en Scheff lagen heel graag in dit huisje. Charlie heeft nu door hoe hij er zelf kan komen en regelmatig ligt hij daar heerlijk in te slapen. Want slapen doet hij gelukkig ook nog heel veel. Hij moet immers echt flink gaan groeien en er wordt niet voor niets gezegd dat je alleen groeit als je slaapt. Zijn gewicht schommelt nog een beetje. Hij is nog niet echt aan het aankomen, maar afvallen gelukkig ook niet. Het huisje is in ieder geval goedgekeurd door Charlie. Het is lekker dicht bij het vrouwtje en lekker warm, tochtvrij én naast de computerkast!

Baasje werkt regelmatig een dagje thuis, zo ook deze week! Charlie vindt het in ieder geval heel gezelig… 
en zodra hij de kans krijgt kruipt hij ook boven op de laptop van het werk. 
Lex moet de klep verplicht omlaag doen, want de kleine vent trekt zich niets aan van de protesten 
en duikt voor de tiende keer gewoon wéér op het toetsenbord! 

Eén keer per week pas ik op mijn buurhondje, Daisy. Daisy vindt het alleen thuis niet zo gezellig, dus komt ze al een jaartje ofzo, lekker bij mij als haar baasjes boodschappen gaan doen. Natuurlijk gaat dat ook gewoon door, nu Charlie er is. Charlie is honden gewend en dan nog, belofte maakt schuld! Ik ben zelf Annemieke en Joost heel dankbaar voor alle oppas-vakanties op Zita, dus ben ik eigenlijk blij dat ik nu ook zoiets voor iemand anders kan doen. Bovendien, heel grappig, de moederpoes van Charlie, komt over een paar dagen bij Daisy wonen! All in the family!

We hebben hier de afgelopen maanden heel wat meegemaakt en daar hebben ook de poezels wat last van gehad. Met name King heeft flinke diarree gehad. Waarschijnlijk een combinatie van ander voer (voor Scheff) en stress (van mij) door het overlijden van Scheff. We zijn zo snel mogelijk weer teruggegaan naar het voer waarvan ik wist dat het goed ging, voor alle ellende begon en het was weer redelijk onder controle. Maar, Charlie eet natuurlijk kittenvoer! En, hij krijgt ook speciaal voer om extra aan te sterken. Elke ochtend was het op… maar niet door Charlie!! King vrat zich een slag in de rondte, met als gevolg dat meneer wéér aan de diarree is. Petra (van de Cattery van De DinkelWeide) gaf mij de ultieme tip! Koop een Ikea tafeltje, zaag er een klein hoekje uit, groot genoeg voor een kitten, maar uiteraard te klein voor een volwassen kat, en zet het kittenvoer in het tafeltje! Zo gezegd, zo gedaan! Het baasje van Daisy heeft geholpen het gaatje te zagen en Lex heeft het één en ander in elkaar gezet en nu heeft Charlie zijn eigen ‘eetkamer’. Ideaal! Uiteraard kan James er strakjes ook gebruik van maken! Nu maar hopen dat de diarree snel over is!

King is ruim 9 jaar, maar absoluut nog steeds in voor een spelletje. Het nieuwe speeltje van Annemieke en Joost komt goed van pas. 
Het is zo schattig om te zien hoe voorzichtig die grote kanjer van ons doet, met het kleine ventje!

 

De rest vindt het ook heel interessant; Burton komt wel lekker spelen… Guercio blijft lui in de krabpaal liggen toekijken!

Klein maar dapper!!!

 Ik hoop toch zó dat Charlie dit blijft doen: ook als hij groter wordt! 
Heel vroeger thuis hadden we ook een poes die dit deed. Nooit bij mij natuurlijk, 
maar wel bij mijn broer en moeder. Ik was toen zó jaloers! 
En nu… nu heb ik een foto van mijzelf met deze lieverd op m’n nek! 
Tel je zegeningen is vandaag makkelijker dan ooit!

Wij wonen echt niet zo groot, maar voor een ienemini klein katertje is er best veel te ontdekken. 
Zo ook, de leuningen van de stoelen. Heet handig als je naar buiten wilt kijken. Hmm, lastig dat er zo’n gordijn voor hangt!

Op zondag is het vaste prik: er wordt goede muziek gedraaid: letterlijk, want de draaitafel staat al aan. 
Tja, dat moet je natuurlijk wel even van dichtbij gaan bekijken. 

Je bent natuurlijk niet voor niets vernoemd naar de vriend van de King of Rock ’n Roll! 
Je muzikale opvoeding begint meteen vandaag, Charlie!

Ja je ziet het goed: het draait! Heel voorzichtig probeert hij z’n pootje erop te zetten. Ik vraag mij oprecht af, wanneer de baas gaat ingrijpen? 
Zelfs de kleinkinderen mogen niet in de buurt van de draaitafel komen… maar Charlie.. heeft een streepje voor, lijkt het wel!

Aha, zie je, nu moet je toch echt even ergens anders gaan zitten: pootjes op een langspeelplaat is streng verboden! 
Maar echt, wie kan zulke oogjes nu weerstaan? Wij niet in elk geval!

vervolg

©Loes Raaphorst 03/2019