Charlie – kiekeboe

Charlie is nu bijna vier weken bij ons en het lijkt eerlijk gezegd al veel en veel langer. 
Hij is al lekker ingeburgerd en doet vrolijk mee met alles wat er in huis gebeurt. 
Verstoppertje spelen met Daisy is helemaal super leuk. Al dacht ik altijd dat krabpalen alleen voor katten waren…. 🙂

Goed voorbeeld doet goed volgen; dus mag Charlie af en toe op het aanrecht om ook een beetje te wennen aan het “Grote Katten Eten”. Je hoort King bijna denken… ben ik dan nergens meer veilig voor dat kleine geval? Maar lieve King, het is ook de bedoeling dat je zelf wat meer gaat eten hoor! King is al een tijdje aan het kwakkelen en we merkten afgelopen weekend dat hij weer verder is afgevallen. Dus deze week niet met Charlie, maar met King richting dierenarts. Het is niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Darmonderzoek is bij een kat onmogelijk dus voordat we een buikecho gaan laten maken krijgt King eerst een antibioticakuur en een kuur om darmparasieten tegen te gaan. Bovendien krijgt hij diarree remmers, om ervoor te zorgen dat al die medicatie wel lang genoeg binnen blijft. Alles is er nu op gericht om hem aan te laten komen. Charlie krijgt apart kittenvoer, wat King errug lekker vindt ruiken. Hij krijgt er alleen zelf diarree van. Dus nu heb ik speciaal natvoer voor King gekocht, wat ook heel lekker ruikt en ook King krijgt nu apart te eten. Beetje lastig met meer katten in huis, maar ik blijf er gewoon even bij staan. Zolang ik erbij sta, doet de rest net alsof ze het snappen!

Het is nog steeds een groot verschil, maar toch is hier wel heel goed te zien dat Charlie gegroeid is! 
Al ruim 300 gram!

Iemand die niet meer hoeft te groeien of aan te komen is Guercio! 
Behalve een prachtig gewicht, heeft hij ook een gigantische vacht!
En.. in de originele Maine Coon kleur: black tabby!

Heel voorzichtig krijg ik wat meer vertrouwen in de toekomst. Charlie niest bijna niet meer en ook zijn snotneus is helemaal weg. Bovendien komt hij elke dag netjes een paar gram aan. De richtlijn bij kittens is 100 gram per week. De eerste twee weken schommelde zijn gewicht en kwam hij niet echt aan, maar nu is hij in anderhalve week 350 gram aangekomen. Hij is overduidelijk gegroeid en ook sterker aan het worden. Lex en ik hadden het al een paar keer tegen elkaar gezegd en gisteren was het dan ineens zover: het meneertje klom naar de bovenste etage van de krabpaal!!! Hij had de afgelopen dagen al steeds zitten kijken hoe Burton naar boven klom en hij moet gedacht hebben: dát kan ik ook! Kijk maar eens hoe trots hij is nu hij ook ‘op mij neer kan kijken’!

De kleine dondersteen is helemaal verzot op het hangmandje. 
Maar als hij erin gaat liggen, zie je helemaal niets meer, zo klein is hij nog.
Hoog he, Charlie?

Eerlijk gezegd vind ik het nog wel een beetje eng dat hij zo hoog klimt. 
Maar hij heeft niet voor niets 20 nagels die hem prima in staat stellen om zich goed vast te houden. 
Hij is echt trots op zichzelf dat hij nu ook lekker in een hangmat kan slapen hoor!

Het is best jammer dat ik hier op mijn website geen filmpjes kan zetten. Het is namelijk zo schattig om te zien hoe Charlie zich gedraagt als hij eten wil/krijgt. Als ik naar de keuken loop denkt meneer al dat het voor hem is en hij sjeest me dan achterna om precies op de hoek van de keuken te gaan zitten. Hij is een paar keer mee de keuken ingerend, maar een laars in maat 39 vindt hij toch wel iets te gevaarlijk. Hij blijft nu dus netjes in de opening zitten. Hij doet dan zijn bekkie open en miauwt zonder geluid. Als ik dan eten in zijn bakje doe en aanstalten maak om de kamer in te lopen weet hij niet hoe hard hij naar zijn ‘eetkamertje’ moet hollen. Maar.. als ik dus halverwege even blijf staan, dan holt ie dus terug om me te halen! Echt, het is dan net een hondje! Hij loopt echt precies náást m’n voeten om er zeker van te zijn dat ik niet wéér onverwachts stil blijf staan. Het is best fijn dat hij zo dol is op het natvoer, want ik verstop er nog steeds zijn medicatie in. Gaat prima op die manier! Voor nu zit het er weer op en Charlie steekt nog even zijn tong uit, alsof hij zeggen wil: klets maar een eind weg vrouwtje: ik doe toch lekker wat ik zelf wil!

vervolg

©Loes Raaphorst 04/2019