Cobra – Sylvester Stallone

Bijna hadden we deze film over het hoofd gezien; op een door-de-weekse-dag is het niet echt verstandig om rond half elf nog aan een film te beginnen. Maar Stallone staat toch bekend om zijn ‘eigen rechter gedrag’, en alhoewel wij dat allemaal openlijk afkeuren, zal menig mens het soms stiekem wel eens een goede oplossing vinden. Gewapend met de nodige spierballen, de vasthoudendheid van terriër en natuurlijk de nodige vuurwapens die een gewoon mens niet eens met twee handen kan tillen, ruimt Stallone, als lid van een zogenaamde ‘zombiebrigade’ weer de slechtste der aarde op. 

 bol.com Partner

Het verhaal is duidelijk: een seriemoordenaar plaagt de stad, en een agent met de bijnaam Cobra is hem op het spoor. Net als Sylverster Stallone’s Rocky en Rambo, is de held van Cobra een heel apart Type: LT. Marion Cobretti, een eenmans stormtroep die met zijn laser machinepistool en parelmoer ingelegde Colt. 45 de misdaad te lijf gaat. Cobra komt er achter dat de moordenaar eigenlijk een groep getrainde huurmoordenaars is, met banden met de politie. Om zijn missie te volbrengen zal hij in z’n eentje te werk moeten gaan.

Het spoor leidt niet naar een moordenaar, maar naar een heel leger van psychopaten die zich met veel geweld een weg willen banen naar een ‘Nieuwe Wereldorde’ en intussen met veel plezier de toevallige getuige (Brigitte Nielsen) om zeep proberen te helpen. Gelukkig komt Cobra haar te hulp. Actie en de opwinding van ongekend topniveau. In record tempo werd Cobra een klassieker, waarin het duo Sylvester Stallone en Brigitte Nielsen op niet mis te verstane wijze de toon aangeven.

Met zijn collega Gonzales maakt hij deel uit van de zogenaamde Zombie Squad, dat gespecialiseerd is in het opknappen van lastige klussen. Cobra schiet te hulp wanneer een psychopaat als een bezetene te keer gaat. Intuïtief voelt Cobra echter dat er duistere krachten aan het werk zijn. Zijn vermoedens worden bevestigd door de getuigenis van een fotomodel. Kortom: een ijzersterke Stallone in een onvergankelijke actiefilm.

Cast:  Sylvester Stallone en Brigitte Nielsen onder regie van George P. Cosmatos (1986, 87 minuten)

bol.com Partner