De Feniks

De Feniks: de mystieke vuurvogel geboren uit de heilige vlam.
De hoofdkaart voor wedergeboorte en eeuwigheid.

De feniks, zoet van gezang (ook bekend als de Garuda of Zonnevogel), is het enige wezen dat het paradijs in mocht vliegen. Heilig voor de Zon had de feniks een levensverwachting van 500 tot 1000 jaar en leefde al vliegend. Er was slechts één feniks tegelijk in leven en bij de dood van diens ouder, werd er steeds opnieuw een prachtige nieuwe vogel geboren door sterrenvuur en uit de heilige vlam. De feniks staat daarom voor de eeuwige cyclus van tijd en bestaan en symboliseert het belang van een oud einde en een nieuw begin, met als extra element dat elke wedergeboorte op een hoger niveau geschiedt.

Deze kaart onthult dat de tijd is aangebroken voor een wedergeboorte in geest, lichaam en ziel, om uw ouder leven van u af te schudden teneinde belangrijke nieuwe uitdagingen aan te pakken. Er wacht een rijkdom van mogelijkheden op u. De feniks en Rafaël, Engel van de zon, begeleiden uw stappen. Voel u niet geïntimideerd, want u zult sterker en mooier uit de as van uw oude zelf verrijzen, wat u de kracht geeft om nieuwe hoogten te bereiken. De feniks herinnert u eraan dat de kern van alles in deze realiteit kan worden omgevormd maar niet vernietigd, want leven is eeuwig.