De Microkosmos

De Microkosmos: de vijfpuntige ster van de Mens.
De kaart van kosmische connectie: het kruinchakra.

Deze ster symboliseert de mens, de Microkosmos. De vier lagere punten zijn onze ledematen en de bovenste punt staat voor onze kruin, onze verbinding met de Schepper (de Ene, het Al). Het is een symbool voor onze strijd die ons wegvoert van het materiele en ons dichter bij het spirituele brengt. Onze kosmische connectie verloopt via het kruinchakra (soms afgebeeld als en kroon, witte lotus of lelie), de mystieke poort naar het hogere bewustzijn.

Deze kaart betekent dat uw aandacht hebt besteed aan de vervolmaking van uw Lagere Zelf en door de kracht van onvoorwaardelijke liefde de brug van het hart bent overgestoken. U bent bij de drie spirituele chakra’s van het Hogere Zelf gekomen en de kosmische connectie door middel van het kruinchakra is binnen uw bereik. U kunt nu mediteren op deze ster en Cassiel, Engel van harmonie, en Metatron, de bewaker van de levensboom en de Engel van de kruin, aanroepen om energie omlaag te trekken teneinde de oplossing van karmische problemen, hoe ingewikkeld ook, in het Hogere Zelf te bevorderen. 

Vergeet niet: als uw bedoelingen positief zijn en u voldoende liefde in uw hart draagt, wordt het onmogelijke mogelijk. De weg door uw kruin naar het Al wordt onthuld. Het Al kwam voort uit het Ene en keert terug naar het Enge, zo staat het geschreven in het Kosmische Matrix.