De Slang

Jij durft, als je hiervoor gekozen hebt, ben je aan vernieuwing toe. Dan ga je de uitdaging aan. Je bent bezig om te kijken naar dat wat was, dat wat is en wat gaat komen. Helemaal tevreden ben je niet. Ach, het kan altijd beter, nietwaar? Maar weet je waar je voor gekozen hebt? Want in het plaatje kun je twee dingen zien, de spiraal maar ook de slang. Wat voel jij er bij, voordat je verder gaat met mijn tekst? 

Voel heel goed waar jij voor gekozen hebt. Heb je voor de spiraal gekozen, dan heb ik meteen een vraag. Volg je de spiraal naar binnen, of ga je van binnen naar buiten? Is het het laatste, dan is het de bedoeling dat je je vleugels wat meer gaat uitslaan. Daar ligt dan jouw vernieuwing. Koos je voor het naar binnen gaan, dan zoek je verdieping. 

Ben je op zoek naar wie je eigenlijk bent? Ben je wel degene waarvan je omgeving denkt dat je dat bent, of misschien houd je jezelf ook nog wel een beetje voor gek? Ga dat eens onderzoeken. Of misschien koos je onbewust voor beiden, dan laat ik zien waar de slang voor staat. Slang staat voor dood en wedergeboorte, het afgooien van de huid, in een nieuw jasje kruipen: vernieuwing. Veel overeenkomst met de rups en de vlinder. 

De woorden die ik hierbij voel zijn: ‘kom uit je cocon!’ Ga leven. Ga leven zoals je echt zou willen; stel je voor dat het je laatste jaar zou zijn, wat zou je dan willen veranderen? Ga leven vanuit je eigen cirkel, vanuit je eigen kracht,die diep van binnen in je zit, anders had je deze kaart niet gekozen. Je hebt kracht, je hebt lef… En je kunt het aan als je drijfveer maar sterk genoeg is. Kom uit het duister en laat je schoonheid bewonderen, begin er zelf vast mee, daarna volgt je omgeving. 

Ga voor die spiegel staan en kijk naar jezelf, nee kijk echt, niet wegkijken, niet naar je onvolkomenheden kijken, die hebben we allemaal. Kijk daar doorheen, kijk recht in je eigen ogen, lach eens naar jezelf, zie je wat er gebeurt, zie je hoe lief je kunt kijken? Beweeg eens, maak eens een danspasje voor de spiegel. Voel wat het met je doet. Niet één of twee keer, oefen er iedere dag mee, zodat je overtuigd raakt van je eigen prachtige zijn, je ziel. Zie je schoonheid, voel het plezier ervan. Echt doen hoor, laat me maar weten hoe het voelt. 

Je bent een deel van het geheel.
Namasté, Bertie Shama-E 

Bertie Shama-E©Loes Raaphorst 08/2005