De Veer van Ma’at

De Veer van Ma’at.
De kaart van waarheid en vrijheid: het keelchakra.

Dit is de kaart van de oude Egyptische, gevleugelde godin Ma’at, die wordt afgebeeld met een veer op haar kroon. De veer van Ma’at vertegenwoordigt de waarheid. De veer is vermoedelijk als symbool gebruikt omdat waarheid kwetsbaar is. De waarheid kan worden weggeblazen als een veertje in de wind. Veren werden ooi in tal van andere, oude beschavingen gebruikt, zoals de gevederde slang van de Maya’s, alsook door de indianen en stammen in de Stille Zuidzee, vaak als symbool voor de Schepper, de ultieme waarheid.

Deze kaart heeft twee betekenissen. Of u bent geneigd te veel te zeggen (misschien vertelt u zelfs leugentjes). of u praat helemaal niet over de dingen die belangrijk voor u zijn. Als u uw gevoelens voortdurend opkropt, zult u steeds opnieuw problemen hebben met het keelchakra (blauw), die uw communicatie bepaalt en de poort vormt naar uw Hogere Zelf en de spirituele chakra’s van het Derde Oog en de kruin. Om deze poort te passeren, moet u leren om zonder angst vanuit uw hart te spreken. Vraag Michaël om het blauwe helende licht in uw keelchakra te laten stromen en u naar uw persoonlijke waarheid te begeleiden. U kunt daarna uw spirituele reis naar de ultieme waarheid vervolgen; onthoud dat u daardoor wordt bevrijd.