Diamant – een magische steen

De diamant staat bekend als de koning onder de mineralen. Het is de hardste van alle stenen. Het woord ‘diamant’ komt van het Griekse woord ‘adamas’, dat onoverwinnelijk betekent. Oude beschavingen ontdekten dat met diamant elke steen te bewerken was. Hierdoor kreeg diamant de bijnaam ‘heerser van de stenen’. Diamant wordt al meer dan 4000 jaar gewonnen. Overal ter wereld geloven mensen in de magische krachten van diamant. Ook het water waarin diamant heeft geweekt zou heilzame eigenschappen hebben. 

Beschermingsring

Van Romeinse soldaten tot middeleeuwse ridders droegen strijders een diamant bij zich voor bescherming en overwinning. Dromen over diamanten betekenden aankomend succes. Diamant zou de drager beschermen tegen het kwaad. Hierin ligt de oorsprong van het gebruik van diamant in trouwringen. Het zijn geliefde sieraden om hun duurzaamheid en heldere glans. 

Hoe werken Diamanten?

Diamant is een veelzijdige steen, die, zoals alle heldere kristallen,. een zuiverende werking heeft. Gebruik de krachten voor genezing en voor het beheersen van dromen. Diamant vergroot elke energie waarmee het in contact komt. Daarom mag het ook alleen gebruikt worden bij positieve betoveringen en magie. Diamanten zouden ook vaak betrokken zijn geweest bij rampen en ongevallen met dodelijke afloop. Als mensen hebzuchtig zijn en diamanten hoe dan ook willen bezitten, gebruikt diamant die negatieve energie tegen hen. diamant is piezo-elektrisch, wat betekent dat het onder druk een elektrische lading produceert. Het controleert met grote nauwkeurigheid frequenties. De steen wordt nog steeds in horloges gebruikt om te garanderen dat ze goed op tijd lopen.  

Voor Genezing

Leg een diamant om de beurt op alle chakra’s. Stel je voor dat er goud licht door je lichaam stroomt dat de energiecentra reinigt en in balans brengt. Met een diamanten ring kun je de energie in je handen gebruiken om Reiki toe te passen. De energie van een diamant kan hoofdpijn verzachten. 

Tegen Hoofdpijn

Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn, probeer dan te mediteren met een diamant op je kruinchakra. Bedenk dat de energie van het zilveren hemellicht via de diamant je hoofd instroomt. Het reinigt je aura en verwijdert de spanning die hoofdpijn veroorzaakt. Oefen dit vijf minuten per dag, totdat de hoofdpijn geheel verdwenen is. 

Voor Dromen

Als je een sieraad hebt met een diamant, draag deze dan tijdens het slapen. Als je droomt, zoek dan de diamant die je draagt. Als je erin slaagt de diamant te vinden in je droom, wordt je je ervan bewust dat je droomt en kun je de droom sturen. De versterkende energie van diamant bevordert lucide dromen. 

Voor Reiniging

Diamant brengt je emotionele, geestelijke en lichamelijke energie in balans. Door de reinigende eigenschappen is de steen zeer geschikt om te dragen als je wilt vasten, baden of mediteren. 

Voor Energie

Diamand past zich aan aan je persoonlijke energie. Als je je goed voelt, wrijf dan over de diamant en bedenkt dat jouw positieve energie in het kristal stroomt. De diamant wordt zo opgeladen. Als je energie nodig hebt voor genezing of voor een toverspreuk, kun je de opgeslagen energie in de diamant gebruiken. 

Geschiedenis

Diamant speelt in vele oude mythen en legenden een rol. In de 16e eeuw gebruikte Catharina de Medici diamantpoeder als vergif. In India heten diamanten ‘vajras’ of bliksemflitsen. Ook in het middeleeuwse Italië werd gedacht dat diamanten versteende bliksemflitsen waren. 

Bron: MBS