Dieren met Reiki behandelen

 De mooiste Reiki-technieken
De mooiste Reiki-technieken
W. Lubeck, F. A. Petten & Frank Arjava Petter

bol.com Partner

 Vereisten: 1ste Reiki graad

Als het te behandelen dier groot genoeg is, leg je handen dan op de lichaamsdelen die je wilt behandelen. De organen van dieren zijn vergelijkbaar met die van de mens gerangschikt. Bij kleine dieren kun je met een handpositie enige of zelfs alle inwendige organen afdekken.

Het dier bepaalt de duur van de behandeling. Zo gauw het onrustig wordt, weet je dat het einde van de behandeling in zicht is. Mijn poes maakt zich onmiddellijk uit de voeten als zij genoeg van mijn Reiki handen heeft. 

Duur: Evenals bij mensen, 20 tot 60 minuten en naar behoefte langer; anders zolang tot het dier onrustig wordt en zich vanzelf uit de voeten maakt.

Opvolgen: Reiki vervangt de dierenarts niet. Bij besmettelijke en levensbedreigende ziekten dient in elk geval een officieel erkende dierenarts om raad gevraagd te worden.

Nut: Deze techniek helpt bij de behandeling van dieren van elke grootte, van de mier tot de zebra.

Combinatie: Behandeling op afstand; als je het dier niet kunt vastpakken, behandelen het dan met een van de behandeling op afstandtechnieken. (zie hier onder) (Persoonlijke aanvulling: Bach Bloesems!)

Filosofie: In het interview met Dr. Mikao Usui dat in zijn boek gepubliceerd werd, zegt deze, dat de mens het hoogtepunt van het bestaan voorstelt en dat de Reiki kracht door de mensen in het algemeen belang stromen kan. Alles wat zich in dit universum bevindt, is op mysterieuze wijze aan elkaar verwant, en een onzichtbare band verbindt ons met al het leven. Als ik een leidend dier opmerk, stuur ik het Reiki. Daarmee meng ik me in het leven en sterven van die levende wezen en neem ik de volle verantwoording voor wat ik doe over. 

Wat kan? Wat kan niet? Met deze techniek kun je het lijden van dieren verzachten. Ze zullen je er zeer erkentelijk voor zijn. In principe houden dieren van Reiki. Ik heb zonder uitzondering mooie en voor alle betrokken partijen succesvolle ervaringen met honden, katten, paarden, koeien, vogels en vele soorten kleine dieren opgedaan. 

Het belangrijkste punt in de omgang met dieren is, dat je van ze houdt en niet bang voor ze bent. Als je deze beide vaardigheden eerst zou willen verwerven, kun je met Reiki op afstand aan jezelf, aan je angst en aan eventuele trauma’s uit je jeugd werken. 

Als je geen dierenvriend bent en er ook geen wilt worden, is het wellicht veiliger om de behandeling aan iemand anders over te laten. Dus geen behandelingen in de leeuwenkooi!

Ervaring: Mijn grappigste ervaring had ik een paar jaar geleden. Ik lag met een paar vrienden ontspannen aan het strand van Lake Michigan in de USA, toen ik bezoek kreeg van twee grote vliegen. In plaats van deze weg te jagen, nam ik een dunne twijg, liet Reiki stromen en begon de vliegen te trainen. Binnen enkele minuten liepen ze op de twijg heen en weer als supermodellen, en korte tijd laten lieten ze zich zelfs aaien! (persoonlijke ervaring: tijdens de lunchpauze van mijn eigen Reiki III cursus, zaten wij in de tuin van mijn Reiki master. Het was hoogzomer en er waren volop wespen, zodat de meeste van ons zich al snel uit de voeten maakten. Behalve één man… hij at een vruchtensalade, terwijl er een stuk of 5 wespen over zijn handen kropen. Ik waarschuwde hem, maar hij verzekerde mij dat ze hem niets zouden doen, wat ook inderdaad niet gebeurde!)

Dieren met Reiki II behandelen

Vereisten: 2e Reiki graad

  • Ga ontspannen staan of zitten met beide voeten parallel naast elkaar en adem meerdere malen diep door.

  • Teken nu de HSZSN op de manier die jij het prettigst vindt eenmaal en herhaal de bijbehorende mantra driemaal in gedachten. 

  • Herhaal de naam of de soortaanduiding van het te behandelen dier driemaal. (Voorbeeld: hond, hond, hond óf Zita, Zita, Zita). 

  • Stuur de SHK naar het dier.

  • Verzegel het geheel met de CKR (zoals gebruikelijk, steeds eenmaal tekenen en driemaal de mantra’s van het symbool herhalen). 

  • Als je wilt, zeg dan eenmaal met klemtoon: “Met behulp van het Reiki symbool zend ik nu helende Reiki energie aan dit dier. Moge met deze energie beginnen, wat tot zijn hoogste welzijn leidt”.

  • Behandel nu ofwel het gewonde lichaamsdeel van het dier, of geef het een totale lichaamsbehandeling. Je kunt ook je adem in de behandeling mee laten stromen.

Duur: Evenals bij mensen, 20 tot 60 minuten, naar behoefte langer; anders net zo lang tot het dier onrustig wordt en zich vanzelf uit de voeten maakt. (persoonlijke aanvulling: of zolang je de Reiki energie voelt stromen!)

Opvolgen: Reiki vervangt de dierenarts niet. Bij besmettelijke en levensbedreigende ziekte dient in elk geval een officieel erkende dierenarts om raad gevraagd te worden.

Nut: Deze techniek wordt ter heling van dieren gebruikt die ofwel om veiligheidsredenen niet aangeraakt kunnen worden, of omdat ze zich niet op dezelfde plaats als de beoefenaar bevinden.

Combinatie: Behandeling van dieren met de 1e Reiki graad; behandeling van diervoeders en/of drinkwater, met de 1e of 2e Reiki graad; Rainbow Reiki essences. (persoonlijke aanvulling: Bach Bloesems!)

Filosofie: Dieren kunnen ons niet zomaar om hulp vragen, vooral wilde dieren niet. In dat geval dien jij te beslissen wat op dit ogenblik goed is voor het dier en voor je eigen gezondheid.

Wat kan? Wat kan niet? Je kunt een dier met Reiki op afstand behandelen – op voorwaarde da je dezelfde veronderstellingen als voor Reiki op afstand met menselijke cliënten gebruikt. Met een eenmalige behandeling kun je goede resultaten boeken, maar in de meeste gevallen dien je het betreffende dier minsten een week lang dagelijks te behandelen. Zelfs Reiki is geen wondermiddel!

Ervaring: Vorig jaar bezocht ik juist vrienden uit Nieuw-Zeeland, toen hun eendjes uit het ei kropen. Een van de kleine nieuwelingen was zeer zwak, en ik vreesde dat het zijn eerste dag niet zou overleven. Ik nam het eendje in mijn hand, gaf het Reiki en behandelende het tien minuten met mijn adem. Daarbij schreef ik met mijn tong de CKR en poetste dit vervolgens op het trillende eendenlichaampje. De volgende dag al sloegen we dit eendje gade bij zijn eerste zwempoging. 

  bol.com Partner

Bron  De Mooiste Reiki Technieken ©Loes Raaphorst 04/2006