Elvis Disco Amsterdam

Inmiddels al weer voor de 6e keer wordt er een Elvis Disco georganiseerd in The Cruise Inn in Amsterdam. Dit jaar zal het feest op 28 Juni plaatsvinden, vanaf 21.00 uur tot diep in de nacht. Het adres is net als vorige jaren Zuiderzeeweg 29, Amsterdam en de entree is 7 euro per persoon. Elvis’ muziek is er in ieder geval, over gasten is nog niets bekend.

Update 14.04.2003: 

Inmiddels heb ik uit betrouwbare bron vernomen, dat naast de muziek van deejays Fred & Johnny West, er twee 2 live bands te gast zullen zijn. 

De eerste band van de avond zijn de Taildraggers (NL) en zij dragen de muziek van Elvis hoog in hun vaandel, getuige de nummers die ze regelmatig op zondag ten gehore brengen in Caddy’s Diner in Purmerend. Daarbij kiest zanger Pascal Snijders altijd voor het wat onbekendere werk en dat siert de band. Aangezien ze ook al opgemerkt en gecontracteerd zijn door het Rarity Records label om een CD op te nemen met louter Elvis materiaal kijkt men uit naar dit optreden.

De tweede band van de avond is niemand minder dan Big Boy Bloater and his Southside Stompers (UK). Het is The Cruise Inn  gelukt om deze grote naam uit het Engelse Rock & Roll circuit te contracteren. Normaal gesproken zijn dit soort bands te duur voor een Nederlandse zaal. Ze konden een deal met hun sluiten aangezien ze sowieso op zondag 29 juni in Parijs moeten spelen.

Big Boy Bloater and his Southside Stompers spelen Rhythm and Blues, Boogie-Woogie en Original Jive uit de fifties. Dit is de muziek die een puberende Elvis hoorde op Beale Street. Laat je niet wijsmaken dat de muziek die momenteel op Beale Street gespeeld wordt de muziek is die Elvis in de fifties heeft gehoord. Ga op 28 juni kijken, en hoor hoe die muziek wel heeft geklonken. Poets je dansschoenen maar vast op want de nummers van o.a. Big Joe Turner, Ike Turner, Smiley Lewis en Roy Brown zullen de revue passeren. Alles natuurlijk met een authentieke line-up waaronder een vrouwelijke saxofonist die je je leven lang niet meer zal vergeten.

The Cruise Inn kan dit allemaal aanbieden dank zij de medewerking van een groot aantal vrijwilligers die de Cruise Inn een warm hart toedragen. De entree bedraagt daarom 7 euro, dus voor dat geld hoef je het dus niet te laten. Kaarten zijn alleen maar verkrijgbaar aan de deur en zolang je je witte pak maar thuis laat, is IEDEREEN van harte welkom. 

Bron: Emiel Maier