Door Licht VerbondenLoes van Loon

2-3 werkdagen
Paperback | 222 Pagina’s | Uitgeverij Petiet | 2e Druk | 2005 
ISBN: 9789075636529

 bol.com Partner

Persoonlijke ervaring:

Al een tijdje ben ik ‘op zoek’ naar mijn gids; allerlei technieken geprobeerd, maar niets scheen te werken. Tot op een bepaald moment ik wakker werd met een hele aparte naam in mijn hoofd. Meteen op internet gezocht, of ik iets kon vinden wat mij op zou vallen, maar helaas, niets te vinden. Een paar dagen na dit voorval word ik gebeld door een nieuwe cliënt voor mijn Reiki en Counseling praktijk. We hebben even een kort gesprekje en er wordt een afspraak gemaakt. De voornaam had ik al verstaan, maar de achternaam nog niet, dus ik vraag beleefd of zij haar naam nog een keer wil herhalen. Met stomheid geslagen hoor ik de naam die ik tijdens mijn ‘droom’ al doorgekregen had: mijn nieuwe cliënte heeft dezelfde naam als mijn gids! 

Een paar dagen later maken wij kennis; het is een leuk en onderhoudend consult en één ding is zeker: het klikt! We maken nieuwe afspraken voor behandelingen en gesprekken en ik vertel uiteindelijk heel open over mijn persoonlijke ervaring met haar ‘naam’. Ze is heel verbaasd maar weet ook niet wat dit te betekenen heeft. Uiteindelijk nemen we afscheid, en geheel tegen mijn gewoonte in, leen ik haar één van mijn boeken, ondanks dat ik haar nog niet zo goed ken. Ze is er erg blij mee en we raken opnieuw aan de praat. Ze adviseert mij de boeken van Loes van Loon. Tja, als je zo’n tip krijgt, van iemand die net zo heet als jouw gids én het nog eens gaat over een naamgenoot, dan kun je niet eigenwijs zijn he? Dus de boeken van Loes van Loon heb ik meteen aangeschaft en Door Licht Verbonden is het eerste uit een serie van drie 🙂

Ik heb een fragment gekozen uit het boek waar ik zeer van onder de indruk ben.

Beschrijving:

‘Iedereen die dit boek leest, is op zoek naar antwoorden. en iedereen die dit boek leest, zal geconfronteerd worden met zichzelf, en daar iets mee kunnen doen.’ In Door licht verbonden vraagt het medium Loes van Loon haar gids Hebenes het hemd van het lijf. En hij geeft haar daar graag antwoord op via haar helderhorendheid of via automatisch schrift. Loes stelt ‘gewone-mensen-vragen’ over liefde en verwachtingen, maar ook over angst en verdriet zoals bij abortus, echtscheiding, misbruik en mishandeling, zelfdoding en discriminatie, vragen die iedereen herkent. Hebenes geeft hier op een heel open manier antwoord op met als doel ons het gereedschap te geven voor de oplossingen. Hebenes heeft ‘gewone-mensen-antwoorden’, die voor iedereen te begrijpen, maar vooral ook te gebruiken zijn. Hij neemt daarbij de gelegenheid te baat om het een en ander uit te leggen over bijvoorbeeld de functie van pijn en verdriet, over omgaan met woede en agressie, over tweeling zielen of over het al dan niet bestaan van ‘de hel’. Door licht verbonden is zeer toegankelijk voor mensen die voor het eerst in aanraking komen met een niet-tastbare wereld. Maar ook voor de spirituele meer ervaren lezer bevat dit boek veel nieuws, vooral vanwege de prachtige beschrijvingen van het reilen en zeilen aan gene zijde, die zo levendig en beeldend zijn dat je die wereld werkelijk voor je ziet.

Recensie: 

De auteur is een medium en ze schrijft de antwoorden op die ze haar gids Hebenes stelt. Het zijn herkenbare vragen, bijvoorbeeld over liefde, angst, verdriet bij echtscheiding, abortus, misbruik, of zelfdoding. Ook vragen over de vrije wil en hoe je kunt omgaan met woede en agressie komen aan bod. Het gedachtegoed van de boeddhistische filosofie is vaak verwerkt in de antwoorden. Ook bij de antwoorden staat de toegankelijkheid centraal. De vragen zijn cursief gedrukt. Eenvoudig idioom, korte zinnen, een rechtstreekse en gemoedelijke aanspreekstijl door de gids en een duidelijke conclusie op het eind van het antwoord die soms wat prekerig aandoet. De enkele gedichtjes zijn zeer eenvoudige rijmpjes die niet echt iets toe voegen. Geschikt voor lezers die voor het eerst in aanraking komen met een niet-tastbare wereld. Maar iedere belangstellende kan veel troost putten uit de antwoorden. 

(Biblion recensie) 

 Door licht verbonden
Door licht verbonden
G.L.H.M. van Loon

 bol.com Partner

Haar 2e boek: Wij zijn allen op weg naar Vervolmaking

Interview Loes van Loon

©Loes Raaphorst 04/2006