Eigen baas – heeft ook nadelen

 

Veel mensen denken dat het helemaal te gek is om voor jezelf te werken: je eigen baas zijn! 

Natuurlijk is dat voor een groot gedeelte ook zo. Het is heerlijk om je eigen agenda te beheren, zelf te kunnen bepalen wanneer je afspraken maakt. Het heeft echter ook nadelen. 

Ik dacht deze week helemaal vol te zitten. Afgelopen weekend heb ik dus een verzoek voor een afspraak door moeten schuiven naar volgende week. 

De vrouw was echter zo teleurgesteld dat ik Reiki op afstand heb aangeboden om zo de tijd tot haar afspraak te overbruggen. Ik ben daar dus mee aan de slag gegaan, (gratis!), met de belofte dat als er iemand uit zou vallen ik haar zou bellen. 

Wat schertst mijn verbazing? Ze mailt mij dat ze bij iemand anders eerder terecht kan. Dan denk ik dus echt: jeetje, mij wel het hele weekend e-mailen, wel doorzagen met problemen en om antwoorden vragen, maar ondertussen dus verder zoeken naar een ander. 

Wees dan eerlijk en zeg dát!! 

Uiteraard (zou ik haast zeggen) werd er een andere afspraak verschoven, dus ik had uiteindelijk nog eerder plaats voor haar gehad, dan dat ze bij die ander terecht kon, maargoed, jammer voor háár. 

Blijft het feit dat ik dus gisteren m’n hele huis heb doorgewerkt (eigenlijk is dat te zwaar en te veel op één dag voor mij) en dat ik nu dus met m’n duimen zit te draaien. 

Waarom gaan mensen zo makkelijk met de tijd van een ánder om? 

Eigen baas zijn heeft dus ook nadelen. Zo denk je dat jouw agenda vol zit, en zo vallen er aan alle kanten de gaten weer in. Ook financieel is dat niet leuk natuurlijk. 

Nu hoor ik meteen iedereen ‘denken’: maar als een afspraak verschoven wordt, komt dát toch wel weer goed? Ja natuurlijk wel, maar helaas kan ik bij de supermarkt ook niet zeggen dat ik volgende week wel afreken! 

Kom ik op het volgende punt: ik ben niet moeilijk met geld. Soms ‘vergeten’ mensen af te rekenen en dan vind ik het ook prima dat het overgemaakt wordt. Maar dat houdt dus wel in, dat ik er nog een taak bij heb gekregen: de administratie in de gaten houden! 

Iedereen mag heel hard roepen dat ‘Reiki gratis is’ maar mijn tijd mag wel betaald worden hoor! Ik geef me voor 100% aan mijn cliënten, hanteer de laagste prijzen in de omgeving, maar ik vind wel dat daar iets tegenover mag staan. 

Dus: waarom gaan mensen zo makkelijk met tijd én geld van een ander om? 

 

©Loes Raaphorst 09/2009