Elf=Graceband – another night with you!

Op zaterdag 31 mei a.s. zal de Elf=Graceband in navolging van vorig jaar wederom een groots optreden verzorgen in sporthal “De Bloemhof” in Aalsmeer. Support act: Woody Woodleg en tevens medewerking van Elvis Disco!  Kaarten zijn te reserveren á euro 9,50.

Het repertoire zelf is een echte mix van nummers van Elvis. Stevige nummers uit de vroege periode van The King (zoals One Night en Heartbreak Hotel) worden afgewisseld met rustige songs uit latere periodes  (bijvoorbeeld It’s over). Omdat Elvis ook heel veel covers heeft gespeeld, staan er ook nummers op het repertoire van grootheden als Neil Diamond (Sweet Caroline) en The Beatles (Something, Yesterday). Kortom, voor elk wat wils, en voor echte Elvis fans een fantastische avond van meezingen en swingen. 

Een greep uit het repertoire van de band:

A Little Less Conversation
Good Luck Charm
Heartbreak Hotel
Love Me
Sweet Caroline
One Night
It’s Over
Walk A Mile In My Shoes
Can’t Help Falling In Love
Burning Love
Yesterday
I Can’t Stop Loving You
The Wonder Of You
CC Rider
Something
Suspicious Minds
Latest flame
Talk About The Good Times
Always On My Mind
You’ve Lost That Loving Feeling
My Boy
I Got A Woman
I Just Can’t Help Believin’
I’ll Be There
Mary In The Morning
Come What May
Hey Jude
Stranger In The Crowd
Rubberneckin’
Just Pretend
Blue Suede Shoes
Hound Dog
Don’t Be Cruel
Words
Fools Fall In Love
Return To Sender
You Don’t Have To Say
All Shook Up
Bridge Over Troubled Water
That’s All Right
Got My Mojo Working
Let It Be Me
Promised Land
The Sound Of Your Cry
Blueberry Hill
Big Boss Man
Runaway
Proud Mary
If I Can Dream 
Moody Blue

Het ‘project’ van de Elf=Graceband is in de zomer van 2001 ontstaan doordat soundmixer Rob Geleijn aan zijn broer Peter (drummer van o.a. de Alsjemaarvande Straatband) te kennen gaf om graag een keer een groots optreden met een echte band neer te zetten. De beide broers hebben dit plan toen verder uitgewerkt en samen met de Alsjemaarvande Straatband en een aantal bevriende muzikanten is toen de Elf=Graceband opgericht. (’Elf=’ refereert aan het Elvis repertoire en de 11- personen waaruit de band bestaat, ‘Graceband’ is een knipoog naar het landgoed van Elvis; Graceland).

De keuze voor het Elvis-repertoire lag voor de hand daar Rob in 1996 de Grote-Hennie-Huisman-Soundmix-Finale haalde met het nummer “In The Ghetto” van Elvis Presley. 

Alhoewel de Elf=Graceband niet bedoeld is als imitatieact (Rob verschijnt immers niet in Elvis-pak) wordt door menigeen een treffende gelijkenis ervaren met ‘The King’, dit bleek o.a. uit een reactie van één van de Elvis fanclubleden die een try-out optreden van de band bezochten: “Geweldig dat er nu eens, zonder het Elvis-personage belachelijk te maken, een fantastische Elvis-act wordt neergezet, waarbij echt de nadruk ligt op de kwaliteit en de sfeer van de muziek.” 

Bron: www.graceband.nl