Gipfel – Zelfwaardering

Ik heb mijn woorden toevertrouwd aan de armen van de wind.
Hij fluistert ze jou in het oor, 
suist ondeugend om je heen,
en brengt ze tot in je hart,
terwijl hij met lichte vingers
de fijne draden van je haar in de war brengt.

Het kan zijn dat je je verward voelt, omdat je je zo zeer met anderen vergelijkt, en misschien onbewust gelooft dat alles wat zijn doen beter is dan wat jij doet. Als dat zo is, doe dan eens een moment je ogen dicht, en wacht op het fluisteren van de wind. Herinner jezelf eraan dat je met een geschenk in je handen op aarde bent gekomen. Je hoeft dit alleen maar te erkennen, en in bescheidenheid en dankbaarheid aannemen. Want het is de uitdrukking van jouw unieke, onherhaalbare eigenheid, dankzij welke je recht overeind kunt lopen en kunt bijdragen Gods plan te manifesteren. en het maakt niets uit als je tot de ontdekking komt, dat je voor de ogen van de wereld verborgen bent, Voor de grote Vader zul jij het licht zijn, dat temidden  van de anderen straalt, een kleur tussen de kleuren, een noot tussen de noten van zijn wondermooie, eeuwige symfonie.