Silesia – Ga op zoek naar je wortels

Dans met mij, hartje.
Mogen je schreden licht zijn als de wind
en je omarming oprecht als de zon.
Ik geef je mijn adem,
en jij geeft mij je liefste glimlach.

Het maakt niet uit om welke relatie het gaat, of dat nou vriendschap is, partnerschap of een simpele kennis, vraag jezelf altijd af of je de ononderbroken stroom volgt van het geven en nemen. Je aan je eigen wortels vasthouden betekent, dat je je centrum van balans en evenwicht, je innerlijke steun hebt herkend en erkend.
De boom verbergt zijn wortels in de grond. Hij laat alleen zijn stam en zijn takken zien. Hoe breder en robuuster zijn wortels zijn, hoe sterker en majestueuzer stam en takken zijn. De wortels zijn zijn krachtpunt en zijn contact met de energie van de aarde, die in hem naar bovenstijgt en zijn lichaam voedt. Zo kan hij zich heel zeker omhoog heffen naar de hemel en een andere soort energie ontvangen, die van de zon, die dan weer via zijn bladeren en twijgen naar beneden gevoerd wordt. Een gezonde boom erkent in zichzelf dit ‘huwelijk’ van energieën en transformeert die tot vruchten.
Als je in jezelf merkt dat er gevoelens van afwijzing of jaloezie naar anderen toe naar boven komen, dan is dat een teken dat je de ononderbroken energiestroom tegenhoudt en deze dus onderbreekt. Op die momenten heb je niets te bieden, en kun je ook niets ontvangen, terwijl je de toegang tot voedsel ook voor jezelf hebt geblokkeerd. De liefde en het licht zijn je voeding en je vruchten. Zij zijn datgene wat je kunt leren geven en ontvangen.