Whiffle – Intuïtie

Jouw geest kijkt naar je van achter de deur van de zintuigen. 
Hij danst als een strijdros, heerlijk en vrij,
met zijn vacht, die glanst als het maanlicht.
Op zijn borst straalt een juweel van een smaragd,
op zijn voorhoofd schittert een vuri9ge diamant.
Hij heeft vleugels, om jou ver weg te kunnen dragen, 
van achter de poort van de zintuigen roept jouw geest je.

Misschien ben je op zoek naar een antwoord, en kun je het niet vinden. Sluit dan nu je ogen en adem rustig door, tot je het gevoel hebt alsof je languit op het koele gras ligt, terwijl je je zintuigen vrij laat dwalen, zodat zij alles om je heen volledig in zich kunnen opnemen, Verstoor de indrukken die opdoen niet door te pogen die te beredeneren, maar laat ze door je heen gaan als een licht windje, dat nu tezamen met je adem in jou waait.
Je wezen lijkt groter te worden in deze ervaring, en je hart vermengt zich met je gedachten. Nu zijn je hart en je verstand één met die licht bries, ver weg van de wolken die af en toe het licht van de zon afdekken. Zij volgen de roep van een wereld aan de andere zijde van de grove indrukken van de ‘normale’ zintuigen. De intuïtie is als een knippen met je vingers, dat de slaperigheid van de geest doorbreekt, als een bliksemschicht die plotseling en snel de wolken vaneen scheurt om een korte flits te laten oplichten. Het antwoord waarnaar je op zoek bent, ligt in de ‘Wereld van het Licht’.
Maar jij bent het, die met een open hart en geest, deze wereld tegemoet moet treden, om de fijnere zintuigen en hun krachten te ontwikkelen, om zo met de nodige eerlijkheid en bereidheid, open te staan voor herkenning. En als je verlangen brandend is en schoon als het vuur, zul je van de oneindige bron drinken, en de intuïtie kunnen ontvangen, het juiste mozaïeksteentje waarmee je de afbeelding die je aan het maken bent kunt afbouwen. Wees vol vertrouwen, want het weten dat je ontvangt, komt van de bron van liefde, waaruit jij ook bent ontstaan. Met kleine slokjes zal dit goddelijke water je dorst lessen, en dan zul je het antwoord weten.