Tiegel – Zo klein, zo groot.

Onhoorbaar geheimzinnig gefluister
kijkt met wijd opengesperde ogen
naar de ogen van de wereld.
In dezelfde zee aaneengesmeed,
ervaren we de golf van het ontstaan
en zijn schijnbare terugkeer,
de vergankelijkheid van de tijd
en het eeuwige nu,
het begin en het einde
in de curve van dit ogenblik
en in de deining van de oceaan
de volheid van het bestaan.

Kijk aandachtig naar alles wat er in de lente gebeurt. Hoe alles aan deze verandering van de aarde deel heeft, aan deze heilige vernieuwing van het leven, elk wezen, elk schepsel. Wat een beweging, wat een explosie van kracht, wat een vreugde, wat een licht. In het kleine knopje ligt dezelfde onstuimige energie van vuur, die ook uit een vulkaan naar buiten komt. Dat is de kracht van de actie. Blijf nu eens even niet staan om naar concepten te zoeken, of te rationaliseren wat tot nu toe alleen je hart kan kennen. Laat je gevoelens je vertellen wat je ziet, laten zij de weg volgen die door je hart geopend is, en keer je niet zinloos om. Je hele verleden ligt in de wereld der dromen. en toch is elk moment dat je geleefd hebt een deel van jou. Laat het resultaat van elke doorleefde ervaring, laat alles wat je geleerd hebt, met je meegaan. En zet dan vol vertrouwen je reis voort, bekleed met licht.