Lady-Lobelie – Orde

Hier in het paleis
zijn prachtige, kostbare kamers,
weids, ruim, schitterend.
Zij wachten, nu nog onbewoond, erop
tot jij ze gezellig maakt.

Ook als we erop letten dat we duidelijk zijn, komt er in onze uiterlijke handelswijze vaak spontaan gedrag doorheen, dat zich aan onze controle onttrekt, bijna een eigen leven leidt, en waardoor de werkelijkheid van onze innerlijk wereld wordt onthuld. Hoeveel dingen houden we niet voor anderen verborgen? Hoeveel trucjes gebruiken we om bij anderen zo over te komen als wij denken dat ze ons willen zien, om altijd bereid, onfeilbaar en volgens algemene maatstaven aardig te zijn? Het beste is dat we ons allemaal hetzelfde gedragen, en tenslotte gaan geloven, dat de grote komedie die we zo opvoeren de werkelijkheid is. Dat zij onze ware gevoelens laat zien en onze diepe zielsbehoeften, die we in onze onmacht daarnaar te luistern en te tonen, in werkelijkheid in onszelf opgesloten houden. We zouden eens goed moeten kijken naar hoe we ons gedragen als we alleen zijn en niemand naar ons kijkt. Hoe de meest simpele gebaren anders worden als we de controle loslaten. Hoe eten we, hoe bewegen we, hoe lopen we, als er niemand naar ons kijkt? We kunnen ook eens letten op de kwaliteit van onze gedachten, en die vergelijken met het ‘wezen’ dat we laten zien als we met anderen samen zijn. Hoe verschillend is dat? De behoefte om door anderen aardig gevonden te worden is sterker dan we denken. Misschien is dat, en niet onze wijsheid, wel de ware reden waarom we onze gevoelens verbergen. Wij leven volgens de regel van het ‘ontvangen’. Daarom stemt datgene wat wij geven, overeen met wat wij willen of hopen te ontvangen. Maar in hoeverre vinden we onszelf aardig? Hoeveel eerlijke antwoorden zijn wij bereid onszelf te geven? In hoeverre zijn wij bereid om liefdevol en grootmoedig iets voor onszelf te doen? Om onze kwaliteiten te ontwikkelen? Er bestaat geen ideaal moment om hiermee te beginnen, Omdat het juiste moment precies het moment is, waarop we ons werkelijk bereid voelen om aan deze fantastische reis te beginnen. Een reis waarop we onszelf ontdekken. We hoeven niet te wachten op de juiste leeftijd, een betere plek. een meer geëigende situatie. Als we onszelf tegenkomen, kunnen we onszelf bij de hand nemen, en samen gaan. Met het gevoel dat alles wat we willen en alles wat we zijn hetzelfde is. En geleidelijk zullen we ons steeds meer gaan identificeren met het prachtige beeld van onze geest. Dat zal de wereld er anders uitzien. We zullen ons minder zorgen maken over hoe we over komen, omdat we ons bewust zijn van onze kwaliteiten. En de anderen zullen ons in een ander licht zien. Misschien zullen de regels waar we naar leven, steeds meer veranderen. En wij zullen het veel vertrouwenwekkender en fijner vinden onszelf te zijn.