Cobbler – Transformatie

Ik heb lang gezworven om jou te zoeken.
Ik liep langs eindeloze wegen
in de hoop je te zien.
Maar iedere keer brak een draad,
die mijn hart aan het jouwe gebonden hield.
Totdat plotseling de tranen
de sluier voor mijn ogen wegspoelden
en ik begreep dat je in de buurt was,
dat je altijd binnen in me bent geweest,
me het meest nabij en het meest geliefd.
Maar ik zocht je in de verte.

Als moeheid zwaar op je neervalt, de frisheid en begeestering van je wegneemt, zodat alle energie uit je lichaam wegstroomt, en je lichaam stijf en langzaam wordt, vraat jezelf dan af, of je wel het juiste voedsel tot je genomen hebt. Je hebt misschien je honger gestild met voedsel, maar dat is niet genoeg. De energie die in het voedsel zit is als die van een batterij, die een motor aandrijft. Maar als die energie jouw ‘motor’ draaiende wil houden, en actief en opgeladen, moet je je bewust zijn van wat je eet. En wat er in het voedsel zit. Anders is het alsof je een gloeilamp wilt laten branden met teveel of te weinig volt. Maar natuurlijk is voedsel voor het lichaam niet genoeg om je je vreugde en levenslust terug te geven. Je verloren enthousiasme heeft bijzondere voeding nodig, die je geest kan voeden met goddelijke energie, want daarvan ben je afgesneden vanaf het moment dat je de kanalen hebt afgesloten waar zij doorheen loopt. Het zijn de fijnstoffelijke kanalen, die je verstand en je gevoel voeden met de spijzen van vertrouwen in de liefde en de wijsheid van je goddelijke vader.